25. kolo
06.03.2016 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Hertha BSC 2:0

Nicolai Müller dnes vyučoval z produktivity. Útočník Hamburku se za celý zápas dostal pouze do dvou šancí, obě ale chladnokrevně proměnil a vystřelil tak svému týmu cennou výhru 2:0 nad Herthou. Domácí tak nadále úspěšně bojují se sestupovým strašákem, zatímco hosté ztratili důležité body v bitvě o Ligu mistrů..

Obě branky padly až po změně stran, HSV ale bylo aktivnější od začátku. Z velké části díky návratu Albina Ekdala, který se objevil v sestavě poprvé od loňského října - a hra celého týmu byla najednou mnohem plynulejší. Svěřencům Bruna Labbadii nedělalo v úvodu zápasu žádné problémy držet míč a kombinovat, i když hosté bránili pozorně a soupeře do žádných větších šancí dlouho nepouštěli. Největší nebezpečí hrozilo od obou beků, Matthiase Ostrzoleka a Gotoku Sakaie; druhý jmenovaný v první půli dvakrát otestoval gólmana Rune Jarsteina.

Hertha v úvodních 45 minutách nepředvedla prakticky nic a jediným výrazným hráčem byl její nejlepší útočník Salomon Kalou; bez patřičné podpory svých spoluhráčů toho však sám mnoho nepředvedl. Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, takže vedoucí branka Hamburku v 58. minutě přišla naprosto zaslouženě. Müller zkušeně zpracoval a podržel balon, napřáhl a jeho tvrdá rána z kraje vápna zapadla přesně k Jarsteinově zadní tyči. Hostující brankář neměl šanci.

Bylo to poprvé od ledna 2012, kdy HSV dokázalo Berlíňanům vstřelit gól - a Müller na tento úspěch záhy navázal druhou, uklidňující trefou, když čtvrt hodiny před koncem zakončil krásnou týmovou akci. Hertha byla ve skutečnosti po první obdržené brance o dost aktivnější a Vladimíra Daridu připravil o vyrovnání pouze vynikající zákrok Reného Adlera; nakonec však hosté doplatili na rozhodnutí vrhnout v závěru všechny síly dopředu.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
kylo ren

0-1 gol darida

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra hostu 0:1

Reagovat
Lahvac-CZ

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele