18. kolo
22.01.2016 20:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - Bayern Mnichov 1:2

Zimní přestávka v Bundeslize nic nezměnila, Bayern totiž opět vítězí. Hamburk odehrál dnes určitě lepší utkání než na podzim, přesto to na body nestačilo. Mnichovští měli dle předpokladů více ze hry, nakonec však zvítězili díky penaltě a šťastné teči Roberta Lewandowskeho. Také domácí skórovali ze standardní situace, po níž se do vlastní sítě trefil Xabi Alonso.

Po opatrném úvodu, kdy míč na svých kopačkách převážně drželi svěřenci Pepa Guardioly, se k první zajímavému ohrožení branky dostal netradičně Dennis Diekmeier, jenž po přihrávce Müllera mířil v tísni zpoza vápna kousek vedle.

Hosté se do první vážnější příležitosti dostali až v závěru prvního dějství a hned z toho vzešel gól. Phillip Lahm perfektním pasem za obranu našel rozběhnutého Thomase Müllera, ten byl u míče dřív než René Adler, který ho skluzem poslal k zemi a hlavní rozhodčí Felix Zwayer ukázal na značku pokutového kopu. Tu s přehledem proměnil Robert Lewandowski a do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Po změně stran mohl vedení navýšit Kingsley Coman, jeho přízemní pokus ale Adler dokázal zlikvidovat a byli to naopak Rothosen, kteří uděřili. V 53. minutě si na centr Aarona Hunta nabíhal Pierre-Michel Lasogga, přičemž ještě těsně před ním balón usměrnil za záda bezmocného Manuela Neura Xabi Alonso.

Bavorský velkoklub si ovšem své vedení vzal zanedlouho zpět. Javi Martínez hlavičkoval k Thomasi Müllerovi, míč si ideálně zpracoval, vystřelil, a i když jeho rána neměla gólové parametry, po teči Lewandowskeho skončila až v síti. Definitivní pojistku mohl přidat David Alaba, krásný projektil rakouského reprezentanta z přímého kopu však zastavila levá tyč Adlerovy svatyně.

Jednička Hamburku pak předvedla ještě několik dobrých zákroků a konečné vítězství Bayernu je zřejmě vzhledem k průběhu zápasu spravedlivé.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bastaron

Není o čem. 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
Bastaron

Nepochopím, že tu ještě není správný rozpis zápasu, když se hraje za 4 dny.

Reagovat
smazaný uživatel

po pauze x

Reagovat
smazaný uživatel

to si delaji ty rozhoci srandu, malo tomu bayernu pomohli :D

Reagovat
Giginek

penalta byla regulerní a druhej gól taky ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci nic rikat, ale ten gol z Penalty dal Lewa a neee Muller

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele