15. kolo
05.12.2015 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 1:3

Mainz se nezdá, jeho forma je ale v současnosti jedna z nejlepších v Bundeslize a odpovídá tomu i kvalita předváděné hry. Svěřenci Martina Schmidta si dnes vyšlápli na Hamburk, který vyhrál předchozí dva zápasy, dnes ale doma podlehl rozjetému soupeři 1:3. Mohučští neprohráli už popáté v řadě..

Čest domácím přitom zachraňoval až v poslední minutě veterán Djourou, v té době však už hosté vedli 3:0. Postaral se o to zejména Jairo, který dvě branky sám vstřelil (16', 51') a navrchl asistoval na třetí gól Clemense (76'). Fanoušci červenobílých mají důvod k radosti - kombo Jairo, Muto, Malli totiž letos předvádí skvělé výkony a jejich vzájemné intuitivní porozumění dává vzpomenout na slavné časy Schürrleho, Holtbyho a Szalaie.

Schmidt nyní zažívá nejlepší formu svých svěřenců od příchodu do klubu; zpočátku to přitom byl Hamburk, kdo diktoval tempo hry a zdálo se, že jeho úspěšná série bude pokračovat. Holtby, někdejší opora Mainzu, byl obzvláště nebezpečný a připsal si i první šanci, pálil však mimo. Michael Gregoritsch selhal ve skvělé pozici dokonce dvakrát; zejména druhá střela po centru Nicolaie Müllera doslova volala po gólu.

V té době však už hosté trochu překvapivě vedli; Jairův pas byl sice napoprvé odkloněn domácí obranou, napodruhé však už španělský záložník změnil strategii a raději rovnou vypálil. Jeho skvělá technická rána z voleje zapadla přesně za záda překvapeného Jaroslava Drobného.

První Jairův gól snesl ta nejpřísnější kritéria; ten druhý, krátce po změně stran, už byl šťastnější. Pomohl mu bránící Gotoku Sakai, jehož ztráta stála u zrodu celé akce; Jairo si následně vyměnil míč s Mallim a povedeným 'angličanem' o zadní tyč propálil Drobného podruhé. Obě ofenzivní opory spojily síly i před třetí trefou: Jairo vybídl střídajícího Christiana Clemense, který nabízenou šancí nepohrdl. Krásná týmová akce. Djourouovo snížení v samém závěru tak už na radosti hostů nic nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele