20. kolo
06.02.2016 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - FC Augsburg 2:1

Ingolstadt zaznamenal důležitou domácí výhru proti Augsburgu. Dlouho se zdálo, že se oba celky rozejdou remízou, pět minut před koncem však o konečném skóre 2:1 rozhodl z penalty Moritz Hatrmann..

Hartmannova trefa dokonala obrat, který se bojovnému nováčkovi podařilo zrealizovat po změně stran. Po první půli se totiž zdálo, že si FCA přijelo do automobilového města pro další triumf; vyhráli zde při třech předchozích návštěvách, dnes je k bodům posunul už ve čtrnácté minutě Stafylidis. Ingolstadt se ale nevzdal, díky trefě Matipa po hodině hry vyrovnal a nakonec zaslouženě bere tři body.

Domácím dlouho trvalo, než se dostali do tempa; naopak Augsburg se evidentně cítil jako doma, jak potvrdila úvodní dominance i vedoucí branka. Šlo o krásný okamžik: Stafylidisův jedovatý halfvolej přesně do vinglu se určitě zařadí mezi góly kola. Ještě do poločasu nicméně Ingolstadt zareagoval zvýšeným tempem a po šancích Maxe Christiansena a Marvina Matipa mohl vyrovnávat.

Nakonec se mu to povedlo až ve druhém dějství. Matip vyšplhal nejvýše po rohovém kopu a hlavou zkorigoval skóre na 1:1. Hosté se v tu chvíli už vyloženě bránili, když ale přežili další šanci Lezcana, byli krůček od bodového zisku. Ten jim nakonec překazil Jan Morávek, po jehož zákroku na Lezcana ve vápně se kopala penalta, kterou Hartmann chladnokrevně proměnil.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele