18. kolo
23.01.2016 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - 1. FSV Mainz 05 1:0

Stejně jako v prvním kole celé sezony, také tentokrát se Ingolstadt dokázal odrazit po pauze těsnou výhrou 1:0 nad Mainzem. Stačila k tomu proměněná penalta Moritze Hartmanna ze 41. minuty.

Mainz přitom vstupoval do utkání sebevědomě: jeho útočná vozba si na podzim získala velký respekt, a vzhledem ke špatné domácí formě ambiciózního nováčka (až dodnes zvítězit doma pouze dvakrát a nasbíral pouze osm bodů ve stejném počtu zápasů) fanoušci věřili v odvetu za podzimní prohru. Jenže ukázalo se, že zimní spánek zanechal na hostujících hvězdách své stopy. Zatímco domácí pod taktovkou neúnavného pracanta Hartmanna předvedli metodický výkon a po zásluze berou tři body, hosté jako by "rozmrzali" jen velmi pozvolna.

Trvalo přesně sedmnáct minut, než se Mainz poprvé probral k životu - a to hned pomocí krásné týmové akce na jeden dotek, přesně takové, jaké jsme byli zvyklí vídat v závěru roku 2015. Jairo Samperio elegantně vyslal do zakončení Yunuse Malliho, jeho ránu z první však nechtěně zblokoval spoluhráč Danny Latza. Na druhé straně zahrozil všudypřítomný Hartmann, který sice hlavou překonal brankáře Lorise Kariuse, míč se ale odrazil pouze od břevna.

Domácí gólman Ramazan Özcan ještě podržel svůj tým úspěšným zákrokem proti Baumgartlingerově voleji, a pak už přišel rozhodující okamžik - Stefan Bell zahrál ve vápně rukou, míč si na bílý puntík postavil (kdo jiný než) Hartmann a pohodlně otevřel skóre. Gól do šatny notně otřásl hostující sebedůvěrou a ve druhém dějství hráčům Mainzu utíkal míč od nohy častěji, než by bylo zdrávo.

Kouč Martin Schmidt se rozhodl pomoci Mallimu se Samperiem vysláním třetího útočného klenotu, Yoshinori Muta; ani s kompletním trojlístkem vepředu však týmová souhra nefungovala a pevná obrana Ingolstadtu dokázala udržet soupeře na uzdě. Özcan si po přestávce nemusel připsat jediný těžší zákrok. Nejzajímavějším momentem tak pro domácí fanoušky byla 64. minuta, kdy se na hřišti poprvé objevila rekordní klubová posila Dario Lezcano.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele