21. kolo
14.02.2016 17:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - Bayern Mnichov 1:3

Robert Lewandowski je učiněný démon. Polský útočník ve službách Bayernu sází po Novém roce góly jako na běžícím pásu a nezastavil se ani v bavorském derby na půdě Augsburgu; skóroval dvakrát a položil tak základy k výhře 3:1. Pepu Guardiolovi se hodně ulevilo; poslední dva výjezdy k sousedům totiž pro něj skončily fiaskem..

Lewandowského galapředstavení jej vrátilo zpět do čela tabulky střelců nad Pierre-Emericka Aubameyanga; nyní má na kontě už 21 gólů. Obě jeho branky byly špičkovou ukázkou správného zakončení. První přišla už v 15. minutě, druhá pak po hodině hry; třígólové vedení následně favoritovi zajistil v 78. minutě Thomas Müller, načež domácí Raúl Bobadilla čtyři minuty před koncem výsledek pouze kosmeticky upravil.

Bez zraněného Holgera Badstubera musel Guardiola opět improvizovat; do středu obrany se tak vedle sebe postavili David Alaba a Joshua Kimmich, a domácí hned v úvodu ukázali, že toto experimentální složení defenzivy může mít problémy. Aktivní Bobadilla využil nedorozumění mezi stopery ve 12. minutě, kdy se prosmýkl do dobré pozice, centr Philippa Maxe však tváří v tvář Neuerovi těsně minul.

To se ukázalo jako kritická chyba. O tři minuty později totiž už šel Bayern do vedení - Lewandowski se skvěle uvolnil a přízemní střelou propálil brankáře Marwina Hitze poprvé. Byla to v letošní sezoně jeho už pátá úvodní branka utkání. Následoval obvyklý mnichovský tlak, Augsburg však ve zbytku první půle bránil důsledně a střely Lewandowského s Müllerem domácí defenziva zblokovala.

Uklidnění přišlo až po hodině hry, a postaral se o to Thiago Álcantara. Katalánský středopolař krásným pasem vyzval k zakončení Lewandowského, který nezaváhal a zvýšil na 2:0. Od tohoto okamžiku už Bayern jasně dominoval, zahazoval jednu šanci za druhou a bylo jasné, že dnes o body nepřijde. Třetí gól přidal Müller po nesobecké přihrávce Douglase Costy; závěrečné Bobadillovo snížení už k žádnému dramatu vést ani nemohlo.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bastaron

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 BAYERN V SUCHÝM TRIKU

Reagovat
Jardman

Tak Badstuber hrát asi nebude, neboť si včera na tréninku zlomil kotník...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele