25. kolo
05.03.2016 15:30 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 3:3

Augsburg doma pouze remizoval s Leverkusenem 3:3. Ja-Cheol Koo sice vsítil hattrick a domácí vedli už 3:0, hosté se ale nevzdali a v drtivé závěrečné půlhodině dokázali srovnat skóre. Poslední gól vstřelil Calhanoglu z penalty ve třetí minutě nastavení.

Vypadalo to přitom, že svěřenci Markuse Weinzierla definitvně zamávají sestupovým starostem. Dnes skvěle hrající Korejec Koo otevřel skóre už v šesté minutě, načež pár vteřin před změnou stran zvyšoval na 2:0. Potřetí se prosadil po necelé hodině hry. Hosté však okamžitě zareagovali gólem Bellarabiho, v 80. minutě si domácí kapitán Verhaegh dal vlastní gól na 2:3, a v posledních vteřinách o Ligu mistrů bojující Bayer nakonec vyrovnal. Bavoři navíc přišli o vyloučeného Gouweleeuwa.

Bayer před výkopem prohrál třikrát v řadě, a dnes to vypadalo, že se tato série protáhne o další zápas. Koo se krátce po rozehrání přimotal k dorážce a otevřel skóre. Hosté byli bez svého elitního střelce Hernándeze (a veterána Kiesslinga) vepředu bezmocní, čehož Weinzierlův tým s gustem využíval. Podruhé se Augsburg prosadil ve 44. minutě - gólman Bernd Leno upustil míč pod tlakem domácího střelce Finnbógasona, a ačkoliv Islanďan z následující šance trefil pouze tyč, nakonec se publikum mohlo radovat. Všudybyl Koo se nachomýtl k dorážce a s ledovým klidem zvýšil na 2:0.

Svůj hattrick dovršil Koo parádním halfvolejem do vinglu; v tu chvíli to vypadalo, že je s Leverkusenem amen. Nešlo jen o skóre; i herně byl Augsburg daleko lepším týmem. Schmidtovi svěřenci však dokázali zabojovat a krátce po poslední Korejcově brance stáhli skóre na 1:3 - Karim Bellarabi se prosadil přízemní střelou z úhlu. Když pak ostřílený veterán Verhaegh neodhadl letící míč a poslal jej za záda vlastního gólmana, bylo zaděláno na drama.

V tu chvíli zbývalo Leverkusenu deset minut na vyrovnání, a výsledkem byl stupňující se tlak. Šance na třetí branku se ještě zvýšily v okamžiku, kdy Gouweleeuw rukou odpálil míč letící do sítě a po zásluze obdržel červenou kartu. K následné penaltě se postavil specialista Calhanoglu a chladnokrevně vyrovnal na konečných 3:3.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

tady se poklada za jasneho favorita leverkusen. Ale ted posledni zapasy jednoznačně prohral . zapas leverkusen vs brémy bylo pro mě překvapeni! typuju remizu a sazku davám každy tým dal gol a více!!

Reagovat
fsada

Reagovat
johnn

Leverkusen tragedia Ramalha predat a jedvaja tiez ked nehraToprak s Tahom tak obrana je derave sito ten Kampl velmi im chiba ved on hral najlepsie Kruseho predat aj Mehmediho a kupit poriadneho hraca do utoku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele