18. kolo
24.01.2016 15:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 3:2

Loňský nejlepší bundesligový střelec Alexander Meier sestřelil hattrickem úřadujícího vicemistra z Wolfsburgu. Na tři branky mu stačilo sedmadvacet minut druhé půle.

Šestkrát se Frankfurtští proti Heckingovým Vlkům nedočkali výhry, až se ucho utrhlo. Hosté se brzy usadili u pokutového území soupeře a Julian Draxler, Max Kruse a Daniel Caligiuri se postrali o první tři příležitosti. Ta další z pětadvacáté minuty už byla gólová. Ricardo Rodríguez zahrával z pravé strany přímý kop. David Abraham na něj bohužel nedoskočil, díky čemuž se mohl zblízka efektně prosadit Dante - 0:1.

Tento výsledek svítil na ukazateli skóre v Commerzbank-Areně i po první půli. A svěřenci Armina Veha za ně mohli být rádi, neboť své (další) příležitosti nevyužili Schürrle, Draxler a Caligiuri. Hned po změně stran hlavičkoval směrem na Diega Benaglia Stefan Aigner, nicméně neuspěl. Jeho posláním pro toto nedělní odpoledne bylo však něco jiného. A sice na góly přihrávat.

Za chvilku to z přímého kopu zkoušel Szabolcs Huszti a hned po něm z nějakých pěti metrů střídající Mexikán Marco Fabián. Oba si ale přesnou trefu na konto nepřipsali. Po hodině hry se o slovo hlásili Schürrle a Kruse, nicméně zapršelo až z toho dalšího mráčku. Ke škodě Wolfsburgu na jeho polovině hřiště.

Do vápna letící balon sklepnul Aigner na vedle stojícího Alexandra Meier, který - ač v obtížné pozici zády k brance - trefil velmi pěkně k pravé tyči - 1:1. Potom se rozčiloval Dieter Hecking, neboť byl přesvědčen o tom, že Fabián fauloval Träsche. Nutno dodat, že opakované záběry mu daly zapravdu, ale jelo se dál.

V 73. minutě byla situace pro kouče VfL ještě neveselejší. Aigner (ve vápně) přiťuknul Meierovi (na hranici vápna) a ten se trefil parádně pod víko - 2:1. Vedení však Orlům proti Vlkům nevydrželo dlouho, bo už 79. minutě vyrovnal André Schürrle. Jak? Prostě po Jungově přihrávce zprava přetlačil svého strážce a po zemi skóroval - 2:2.

Německý mistr světa z roku 2014 to v zápětí zkoušel ještě dvakrát, ale stejně jako kolegové Vieirinha a Naldo (z přímého kopu) neměl v zakončení potřebné štěstíčko. Takže přišla zase chvíle Alexandra Meiera, jenž ve třetí minutě nastaveného času využil drobných zmatků v hostující obraně a vsítil svou jubilejní desátou branku v probíhající sezoně - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele