20. kolo
06.02.2016 15:30 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 2:4

Stuttgart potvrdil aktuální skvělou formu, zvítězit už počtvrté v řadě a po impozantním triumfu na půdě Frankfurtu nadále prchá pryč ze sestupového ohrožení. Divoký zápas nabídl fanouškům šest branek a dvě červené karty..

Hosté vedli o dvě branky už v poločase, kdy se trefili Christian Gentner a Daniel Didavi; druhý jmenovaný později zkazil svůj do té doby famózní výkon červenou kartou v 67. minutě. V té době už padly další dva góly: za Eintracht snižoval v 52. minutě kanonýr Alexander Meier, Stuttgartu vrátil náskok o třináct minut později Georg Niedermeier. Frenetické tempo druhé půle pokračovalo další červenou, tentokrát pro Zambrana čtvrt hodiny před koncem; ve zbývajícím čase ještě upravili skóre Filip Kostić (1:4) a konečně Szabolcs Huszti (2:4).

Pro Stuttgart je důležité, že léčba trenérem Jürgenem Kramnym opravdu funguje. Od doby, co po třinácti zpackaných kolech vystřídal odvolaného Alexandera Zornigera, je z VfB úplně jiný tým - po úvodní prohře s Dortmundem nebyl poražen ani jednou, což aktuálně znamená šest zápasů v řadě a výsledné jedenácté místo.

Že dnešní zápas bude mít opravdu vražedné tempo předeslal už po několika vteřinách hry domácí Huszti, jehož krásný volej musel reflexivně likvidovat gólman VfB Przemyslaw Tytoń. Hosté nicméně rychle převzali otěže utkání a začali na hřišti dominovat. Úvodní Kostićova a Didaviho šance sice ještě mířily mimo, Gentner se ale už prosadit dokázal, když předvedl chladnokrevné zakončení, za něž by se nemusel stydět nejeden útočník. Didavi následně improvizovaným finišem z rohu malého vápna zvýšil těsně před odchodem do šaten na 2:0.

Po změně stran se hrálo už vyloženě nahoru dolů. Naději pro Eintracht vykřesal Meier, nejlepší střelec loňské Bundesligy, hostující kapitán Gentner byl ale proti a nádherným pasem našel ve vápně Niedermeiera, který přesnou hlavičkou propálil domácího gólmana potřetí. Kramny svůj tým hnal neustále kupředu a výsledkem byl sílící tlak, jenž vyústil ve vítězný Kostićův gól. To už na hřišti nebyl ani jeden z hříšníků - Zambrano i Didavi nasbírali po dvou žlutých kartách, takže oba týmy dohrávaly o deseti. V samém závěru pak ještě Huszti otevřel svůj střelecký účet ve frankfurtském dresu, to už však byla pouze kosmetická úprava.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele