2. kolo
22.08.2015 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 1:1

Kouč Augsburgu Markus Weinzierl si může oddychnout - jeho neblahý zvyk prohrát vždy úvodní dva duely nové sezony byl letos poprvé porušen. Bavoři na tom mohli být ještě lépe, ve Frankfurtu totiž ještě pět minut před koncem vedli 1:0; nakonec se však po vyrovnávací trefě Marka Russe museli spokojit s remízou 1:1. Nutno dodat, že zaslouženou.

Hostující stratég zvolil správnou taktiku a jeho svěřenci byli také v úvodních fázích zápasu mnohem nebezpečnější. Už v 11. minutě mohli jít do vedení, uhánějícímu Altintopovi v brejku však skluzem odpálil míč od nohy domácí obránce. Brankář Hradecky tak zasahovat nemusel. O dvanáct minut později se však už hosté radovali - záloha Eintrachtu přišla o míč, čehož využili k další bleskové akci, na jejímž konci stál přesně zakončující Caiuby. Míč zapadl pod víko Hradeckého klece.

Domácí byli překvapivě horším týmem, přesto však mohli vyrovnat ještě před změnou stran - poprvé totiž zahrozil pozdější hrdina Russ, tentokrát jej však ještě zneškodnil bravurním zásahem gólman Marwin Hitz. Místo vybudování nějakého efektivního tlaku však ve druhé půli frankfurtští stále nevěděli, kudy k Hitzově kleci, zatímco oportunističtí hosté mohli v 67. minutě navýšit své vedení, kdyby Esswein mířil o něco lépe.

Až s blížícím se závěrem se tempo utkání stupňovaly a šance nabraly rychlejší spád. Dvanáct minut před koncem selhala ofsajdová past Augsburgu, čehož chtěl využít Aigner, leč pálil mimo; na druhé straně se Hradecky vytáhl hned několika povedenými zákroky, přičemž ten nejdůležitější vytáhl v 85. minutě. Zdálo se, že obrana Eintrachtu začíná kolabovat; rychlé brejky Bavorů vypadaly opravdu nebezpečně. Jenže, jak to tak ve fotbale bývá, nakonec dokázali domácí vyrovnat ve chvíli, kdy to vlastně nikdo nečekal - čtyři minuty před koncem se k míči dostal Marco Russ, který zblízka propálil Hitze.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
milan78

kadlec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele