20. kolo
05.02.2016 20:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 5:1

Po výhře nad Schalke a remíze s Herthou přišlo pro Brémy kruté vystřízlivění v podobě porážky 1:5, kterou nachystali borci z Mönchengladbachu. Ti proto připisují jubilejní desátou výhru v sezoně z posledních patnácti zápasů.

Když se tyhle dva týmy potkaly v polovině prosince v rámci osmifinále DFB-Pokalu, zvítězil Werder 4:3. V Borussia-Parku mohl jít do vedení už ve 3. minutě, nicméně Yann Sommer Jannika Vestergaarda vychytal. Jenže pak už se začali činit domácí hráči. Poprvé to bylo ve 12. minutě. Před Mahmoudem Dahoudem se na soupeřově polovině náhle otevřel prostor. On ale nahrával zcela volnému Thorganu Hazardovi, jenž z pravé strany velkého vápna poslal balon před bránu, kde z úrovně malého čtverce - ač tísněn - celou akci dokončil Lars Stindl - 1:0.

Na druhý gól se čekalo, než uplyne půl hodina. Raffael si pohrál s bránícím hráčem, přiťuknul Dahoudovi, který mohl střílet, nicméně místo toho podle všeho vědomě volil přihrávku na zadní tyč, kde číhal Andreas Christensen a mohl doklepávat do prázdné - 2:0. Dánský reprezentant, jenž v německém klubu hostuje z Chelsea, se tak ve věku 19 let a 301 dní dočkal své první bundesligové trefy.

I Brémy si vytvořily šance. Jmenovitě Clemens Fritz, László Kleinheisler a Claudio Pizarro nicméně nikdo z nich neuspěl. Poslední uvedený si totiž na svůj přesný zásah musel počkat až do druhého poločasu. Ten začala Hříbata také ve velkém stylu a gólově to vyjádřila v 50. minutě. Na Raffaelův roh z levé strany si naběhnul Christensen a nikým neobtěžován mohl zblízka hlavou pohodlně skórovat - 3:0.

Nedlouho poté fauloval ve vápně Martin Hinteregger protihráče Levina Öztunaliho a kopala se penalta, ze které se prosadil Claudio Pizarro, čímž vstřelil ve čtyřstém utkání svůj 182. bundesligový gól - 3:1. Necelou čtvrthodinu mohli hosté pomýšlet na lepší výsledek, nicméně pak se kopala penalta i na druhé straně, protože Vestergaard nešikovně zasáhnul Stindla.

Míč si na puntík postavil Raffael a za přihlížení Theodora Gebre Selassieho jej uklidil k pravé tyči natolik přesně, že se Felix Wiedwald mohl natahovat, jak chtěl a stejně na něj nedosáhnul - 4:1. Gladbach měl v rukávu schovaný ještě jeden trumf. S ním v 88. minutě přispěchal Havard Nordtveit, když z kroku z nějakých pětadvaceti metrů napálil balon přímo pod břevno - 5:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

X 1:1

Reagovat
Filiposi

No Wiedwald si při té penaltě na míč sáhl, ale nedokázal ho vyrazit mimo branku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele