24. kolo
02.03.2016 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 4:0

Borussia Mönchengladbach si podle očekávání poradila se Stuttgartem a nadále prohání třetí Herthu Berlín. I když je fakt, že tak jednoznačný výsledek 4:0 asi čekal málokdo.

První dobrou šanci si na konto připsali ve 12. minutě hosté. Po Didaviho centru ale hlavičkoval vedle Timo Werner. O čtyři minuty později udeřilo na druhé straně hřiště. Fabian Johnson vletěl z pravé strany do pokutového území. Dostal se až do malého čtverce, odkud milimetrově přesně naservíroval balon na před osamocenou bránou číhajícího Thorgana Hazarda, jenž před sebou už měl naprosto jednoduchou úlohu - 1:0.

Že se i z takto vyložené pozice dá minout, ukázal o dvacet minut později Lars Stindl. Nutno dodat, že byl nepříjemně tísněn. Ve 43. minutě měl dvě příležitosti v krátkém časovém sledu Hazard. Tu první vytěsnil Tytoň na spodní stranu břevna a ta druhá ... se prostě neujala. Poločas tedy vyhrála Hříbata jenom jednobrankovým rozdílem.

Hned na začátku druhé půle musel předvést první dobrý zákrok Yann Sommer. Jenže pak už zase útočili domácí. V 57. mířil v dobré pozici sám před Tytoněm nepřesně Raffael. Nicméně o několik málo minutek své zaváhání napravil. V hostující obraně došlo k menšímu nedorozumění, čehož Brazilský fotbalista využil k tomu, aby z vnitřku velkého vápna bleskurychle vykouzlil svou jedenáctou přesnou trefu v sezoně - 2:0.

Ještě v téže desetiminutovce už vedla Hříbata o tři branky. Přečíslení skončilo Dahoudovou přihrávkou na Patricka Herrmanna, jenž si absolutně nedělal problémy a nekompromisně zakončil. Hráči VfB už v tu dobu dobře věděli, že bodovat nebudou. Co ale nevěděli, že nakonec v Borussia-Parku inkasují ne třikrát, nýbrž čtyřikrát.

V poslední minutě přihrával z pravé strany po zemi Herrmann, avšak do míst, kam nenabíhal žádný z jeho spoluhráčů. Nakonec to ale vůbec nevadilo, neboť nešťastník Kevin Grosskreutz zamířil z malého čtverce neomylně do vlastní sítě - 4:0. Pro oba kluby teď hraje důležitou roli číslo 12. Gladbach si připsal tolikátou výhru, zatímco Stuttgart na dvanácté pozici tolikátou porážku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Filiposi

Takhle jednoznačný výsledek jsem fakt nečekal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele