32. kolo
30.04.2016 15:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 5:1

Největší šlágr odpoledního programu měl překvapivě hladký průběh. Dortmund před vlastními fanoušky nastřílel zoufalému Wolfsburgu pět branek a Vlci si tak připsali pátou porážku z posledních sedmi zápasů. Na brzké góly Šindžiho Kagawy a Adriána Ramose navázal po přestávce Marco Reus a dvěma zásahy také Pierre-Emerick Aubameyang, jemuž k tomu stačilo pouhých dvaadvacet minut pobytu na hřišti.

Borussii se povedl vstup do utkání. Hned po pěti minutách hry předvedla rychlou přímočarou akci, Marcel Schmelzer přetáhl centr na zadní tyč, kde číhal úplně volný Henrik Mchitarjan, jehož (zřejmě) ne zcela povedený volej se stal dokonalou přihrávkou na Kagawu a ten pohotově otevřel skóre. Japonský záložník pak sehrál důležitou roli i u druhého gólu, když nádhernou uličkou oslovil Ramose, který si již před Benagliem věděl rady.

Odpovědět mohl po čtvrtohodině hry Daniel Caligiuri, po přihrávce Schäfera se sice dokázal přes Schmelzera dobře uvolnit, Mats Hummels však na poslední chvíli přizvedl jeho dělovku alespoň na břevno. Hrál se zajímavý fotbal, po výborné práci Svena Bendera se sám na Benaglia řítil Reus, udělal mu kličku, z úhlu ovšem trefil pouze boční síť.

Marco Reus se branky dočkal až ve druhém poločase. Dortmund znovu uzamkl svého soupeře ve vlastní šestnáctce, Benderovu střelu i následnou dorážku Kagawy sice ještě fantasticky zlikvidoval Diego Benaglio, jenomže akce pokračovala a Reus se po Ramosově přiťuknutí trefil přesně na zadní tyč.

Adrián Ramos si tak dnes připsal gól i asistenci a s pocitem dobře odvedené práce přepustil své místo na trávníku v 68. minutě Pierre-Emericku Aubameyangovi. Nejlepší střelec Dortmund dal o sobě poprvé vědět čtvrthodiny před koncem, kdy se do balónu opřel z volného přímého kopu a jen o kousek minul pravou tyč.

Rychlonohý Gabonec se nicméně prosadil zanedlouho. Mchitarjan poslal do šestnáctky nadýchaný centr a nikým nehlídaný Aubameyang pohodlně zvýšil již na 4:0. Takřka totožná situace se opakovala několik desítek vteřin nato, akorát tentokrát se do role asistenta přeměnil Schmelzer a defenziva Wolfsburgu opět nedokázala kanonýra Borussia uhlídat, ačkoliv na něj byla v přesile.

Svěřenci Dietera Heckinga se v závěru dočkali alespoň čestného úspěchu. Max Kruse si naběhl za dlouhý pas za obranu, předložil míč André Schürllemu a ten chladnokrevně pokořil Romana Bürkiho. Na tom, že Vlci odjížděli ze Signal Iduna Parku s výpraskem, se ale nic nezměnilo.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele