22. kolo
20.02.2016 15:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - SV Darmstadt 3:1

Bayern Mnichov podle očekávání v zápase s Darmstadtem nezaváhal a připisuje devatenáctou výhru v sezoně. To neznamená nic jiného, než že ta příští bude jubilejní dvacátá ;-) . Ligový nováček naopak už teď podesáté prohrál.

Domácí už od samotného úvodu soupeři dávali pocítit, kdo že je v Allianz Areně pánem. Postupně to zkoušeli Robben, Vidal, Rafinha, Lewandowski a znovu Robben, přičemž druhý jmenovaný nastřelil břevno. Tohle všechno se odehrálo během první patnáctiminutovky. Za dalších deset minut se po přihrávce polského šutéra ocitnul sám před Christianem Matheniou opět Robben, ale z nějakého záhadného důvodu nedal.

A ve fotbale už mnohokrát platilo, že když někdo nedá, tak dostane. Jen o minutu později centroval z pravé strany Sandro Sirigu na bližší tyč, kde se hlavou prosadil Sandro Wagner a připsal svou - celkově osmou trefu - 0:1. Hned poté mohl vyrovnat Douglas Costa, ale jeho levačka mířila pouze do břevna.

Poté se osmělili hosté, jmenovitě Florian Jungwirth a Sandro Wagner, ovšem neuspěli. Ve zbytku první půle se ještě pořádně zapotil Mathenia, přičemž nejvíce si oddechl při halfvoleji Robbena a Kimmichově přízemní střele. Ale poločasové skóre zůstalo překvapivé. Svěřenci Dirka Schustera by byli určitě nejraději, kdyby už byl konec zápasu, protože tušili, že je s největší pravděpodobností pod mnichovským nebem čeká ve druhé pětačtyřicetiminutovce pořádné peklo.

Thomas Müller to potvrdil hned ve čtvrté minutě. Ve vápně si hrudí zpracoval Rafinhovu pobídku a okamžitě poslal balon k pravé tyči - 1:1. V 58. minutě zase střílel Robben, jenže pouze do Cardirolovy paty. Za deset minut později se trefil Lewandowski, ale gól nemohl být kvůli ofsajdovému postavení "zaclánějícího" Ribéryho uznán. Nutno dodat, že to nebylo správné rozhodnutí.

Ale co na tom, když už za tři minuty dal Thomas Müller na celou situaci zapomenout. A jak! Naběhnul si do vápna na Vidalův centr, zády k bráně jej zpracoval a balon poslal hned z první pravačkou do sítě - 2:1. Gerdův jmenovec potvrdil, že je také opravdu pan Fotbalista a připsal si na konto sedmnáctý gól této sezony.

Do té doby jednadvacetigólový Robert Lewandowski to zřejmě vzal jako výzvu, a poté, co své šance zahodili Douglas Costa a obludný Holanďan Robben (pokolikáté už?), se po Ribéryho přihrávce prosadil zblízka, zcela neobsazen - 3:1. Náskok bavorského velkoklubu tedy na čele tabulky činí jedenáct bodů, ale Borussia Dortmund nastoupí proti Bayeru Leverkusen až v neděli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bastaron

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
Bastaron

Jérome Gondorf (nikoli Gandalf) Wtf, co to je za vtípky.

Reagovat
smazaný uživatel

Příprava na Juve 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už ted klukům z darmstadtu nezávidím

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně se nezranit ,na Juve musíme být v co nejsilnější sestavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern naděli tak 4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele