24. kolo
02.03.2016 20:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 1:4

Bayer Leverkusen nesmírně překvapivě prohrál doma s Werderem Brémy v podstatě rozdílem třídy. Skripnikovi svěřenci tedy po delší době opustili barážovou pozici, o což se výraznou měrou zasloužil třígólový Claudio Pizarro.

Plán domácích urvat všechny tři body a vylepšit v tabulce svou šestou příčku dostal pořádnou trhlinu už v 5. minutě. Po Junuzovićově přímém kopu přiťuknul míč Djilobodji na Fina Bartelse, který halfvolejem propálil všechno, co mu stálo v cestě. Tedy - ještě štěstí, že dva spoluhráči jeho projektilu včas uskočili - 0:1.

Ve 24. minutě mohl odpovědět Roberto Hilbert, ale míč nakonec zasáhnul jenom boční síť. Pak to z dálky dosti nepřesně zkoušel Julian Brandt. Pět minut před koncem první půle ztratil ve vlastní šestnáctce míč Ramalho, avšak Claudio Pizarro se teprve zastřeloval. Následně ještě Calhanoglu z "přímáku" napálil zeď, a hned poté si málem dal Papy Djilobodji "vlastňáka".

Druhý poločas započal Ramalho hlavičkou nad bránu. Pak to zkoušel z dálky Calhanoglu, ale na Felixe Wiedwalda si nepřišel. V 53. minutě o sobě dal konečně vědět Chicharito, ovšem ve velmi dobré pozici mířil jenom na připraveného brankáře. Přesně padesát minut po prvním gólu zápasu se ale znovu dočkali hosté.

U středového kruhu nepřesně přihrál Hilbert na Kramera a balonu se zmocnil Pizarro, jenž svůj úprk zakončil stylovým obloučkem přes vyběhnuvšího Bernda Lena - 0:2. V následující minutě to zase zkoušel Chicharito a zase trefil Wiedwalda. A pak přišla na pořad večera další světlá chvilka peruánského forvarda ve službách Werderu Brémy.

Přesně šedesát minut po prvním gólu zápasu to bylo 0:3 z pohledu Die Werkself. Wendell podťal ve vápně Junuzoviće a kopala se penalta. Pizarro si počkal, až se Leno pohne, a skóroval do odkryté poloviny brány. Teprve potom se Leverkusenští probudili. Tedy, jak se to vezme. Mehmediho centr z levé strany totiž hlavičkoval do vlastní sítě Papy Djilobodji - 1:3.

Bayer se ale k ofenzivnímu náporu neprobral. A tak znovu úřadoval Werder, resp. jeho ikona Claudio Pizarro. Junuzović z rohu nacentroval a bývalý hráč Bayernu Mnichov se zblízka prosadil hlavou - 1:4. V závěru své příležitosti ještě promrhali střídající Anthony Ujah a László Kleinheisler, takže Leverkusen vlastně může být vzhledem k matnému výkonu za takovýto výsledek ještě rád.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

cm.solrak

Reagovat
Slejdy

skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele