10. kolo
24.10.2015 15:30 CET
4 : 3
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 4:3

Hráči Bayeru Leverkusen vstřelili podruhé za sebou čtyři branky. V Lize mistrů proti AS Řím to stačilo na remízu, teď proti Stuttgartu tato produktivita zajistila tříbodový zisk.

V BayAreně bylo celkem k vidění sedm branek, přičemž všechny padaly až ve druhém poločase. Ten první započal Daniel Didavi, jenž po centru Emiliana Insúy mířil do boční sítě. Bayer se osmělil až po 18 minutách, kdy pozdější hrdina Admir Mehmedi vyzkoušel pozornost Przemyslawa Tytoně. Nedlouho poté se o slovo přihlásili Javier Hernández a na druhé straně Timo Werner.

Ve 35. minutě zahrával Didavi přímý kop přímo do rukavic Bernda Lena. Ještě předtím střílel z dálky Mehmedi, poté hlavičkoval Jonathan Tah a Hakan Calhanoglu se toužil prosadit z hranice pokutového území. Tečku za první pětačtyřicetiminutovkou udělal Javier Hernández, který se sice snažil, aby nepřekopl, ale stejně ... překopl.

První přesná trefa zápasu se zrodila v 50. minutě. Po Didaviho přímém kopu vznikl ve vápně Leverkusenu neskutečný zmatek, až se balon odrazil do malého čtverce k Martinu Harnikovi, který jej uklidil rovnou pod břevno - 0:1. Už za čtyři minuty to bylo 0:2, jelikož Didavi chytrou přízemní střelou levačkou vykouzlil milimetrově přesného angličana.

Dvougólové vedení hostujícího celku se ale rozplynulo záhy, neboť v 57. minutě Toni Šunjić nešikovně zasáhl balon tak, že si našel přímo neobsazeného Karima Bellarabiho, který prostřelil všechno a všechny, které bylo třeba prostřelit - 1:2. Na góly bohaté období však neskončilo, protože přesně po hodině hry došlo k další změně skóre.

Timo Werner zatáhl ve vápně po levé straně balon až k brankové čáře, odkud jej naservíroval do ideální pozice před branku Lukasi Ruppovi - 1:3. Hosté byli při chuti, ale ani Harnik, ani Ferati se do listiny střelců nezapsali. Takže řada byla na Sebastianu Boenischovi a Javieru Hernándezovi, kteří se zasloužili o vyrovnání stavu na 3:3.

První jmenovaný procedil balon přes shluk těl po nakrátko rozehraném rohu, zatímco ten druhý dorážel do odkryté klece po dobré práci Admira Mehmediho. V 78. minutě si mexický reprezentant vytvořil další jedinečnou příležitost, ale rozhodnutí evidentně nechával na svém švýcarském spoluhráči.

Mehmedi si v závěru zápasu (89. minuta) zpracoval centr Calhanogla, v šestnáctce obehrál protihráče a přesnou střelou rozhodl o tolik potřebné výhře Bayeru Leverkusen, jehož kouč Roger Schmidt jistě svému svěřenci odpustí i hloupou žlutou kartu za sundaný dres. Leverkusen tedy poskočil na šestou pozici, Stuttgart se holt pohybuje na těch sestupových.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
johnn

Tak to bol zapas Lever.dobry utok ale slaba obrana. Uz som neveril ze otocia ten zapas ale pekny fotbal to bol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele