10. kolo
24.10.2015 15:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 1:3

Werder konečně zabral! Svěřenci Viktora Skripnika dnes zvládli zrádný zápas na půdě Mainzu, kde vyhráli 3:1 a přerušili tak hrozivou sérii bez úspěchu. Z předchozích pěti zápasů totiž nezískali ani bod..

Hrdinou zápasu se stal nigerijský útočník Anthony Ujah, který se na výhře podílel dvěma góly. Bývalý hráč Mainzu, který do Brém přišel teprve letos v létě, sice po velkou část zápasu nebyl na hřišti příliš vidět, jeho smrtící instinkt zakončovatele se ale nakonec přece jen projevil. Hostům vlastně stačilo k výhře "zapnout" na pouhých šest minut; první gól utkání vstřelil Ujah ve 39. minutě, na 3:0 zvyšoval ve třetí minutě nastavení první půle Fin Bartels. Za domácí pouze v samém závěru korigoval Muto.

V první půlhodině přitom byli lepším týmem domácí a nic nenasvědčovalo tomu, že by měl průlom přijít na druhé straně. Hannover sice často kontroloval míč, Mainz se ale spoléhal na nebezpečné brejky a chytrou rozehrávku a vypracoval si tak několik prvních šancí. Tu největší spálil Yunus Malli, který ve vápně ve skvělé pozici pouze nastřelil jednoho z bránících hráčů.

Jinak ale brémská obrana držela pevně a s blížícím se koncem prvního dějství to byl naopak Mainz, kdo se začal dostávat do defenzivy. Také přišel odpovídající trest - ne jeden, ale hned tři góly do šatny. Nejprve jindy spolehlivý gólman Loris Karius neodhadl centr Santiaga Garcíi a v podstatě tak naservíroval hlavičkujícímu Ujahovi první gól na stříbrném podnose. I druhá branka afrického forvarda byla dorážkou do prázdné brány - a také tentokrát se o asistenci postaral centrující García. Když potom Bartels z poslední akce první půle zakončoval na 3:0 po krásné narážečce Vestergaarda s Grillitschem, bylo rozhodnuto.

Domácí se sice po změně stran statečně prali a bylo vidět, že se snaží o zázrak, nakonec to ale nestačilo. I přesto, že obrana Werderu s vysokým náskokem hodně hazardovala a nechávala soupeři příliš mnoho místa. Ani jedna šance FSV se však neujala: domácí tlačili, prakticky se přestěhovali na hostující polovinu a vysílali do vápna jeden centr za druhým, gólman Felix Wiedwald ale ve skutečnosti neměl skoro žádnou práci. Snižující trefa Yoshinori Muta pak už přišla příliš pozdě na to, aby se s výsledkem ještě dalo něco udělat.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele