21. kolo
12.02.2016 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 2:1

Schalke to proti Mohuči nedalo. To znamená, že na Herthu může po pětadvacátém kole ztrácet až pět bodů, a také si může až o dvě příčky pohoršit.

Oba týmy začali aktivně a už ve 3. minutě se o slovo přihlásil Max Meyer. Za tři minuty jej následoval protihráč Jhon Córdoba. A v minutě dvanácté to v barvách Schalke zkoušel Leon Goretzka. V osmadvacáté minutě nebezpečněji pálil Sead Kolašinac, nicméně pak už se radovali domácí fotbalisté.

Danny Latza zahrával z levé strany rohový kop, který nepřesvědčivě odklidil Roman Neustädter jenom na hranici velkého vápna, kde to hned z první zkusil Gaëtan Bussmann. Pravda, střela mu určitě nevyšla ideálně podle představ, nicméně přesto si našla cestičku do pravého dolního rohu Fährmannovy brány - 1:0.

Ve zbytku prvního poločasu v pokutových územích nebylo rušno. Zato hned po změně stran se Die Königsblauen dočkali vyrovnání. Sané z levé strany přihrával do výborného prostoru na Meyerse, jehož pokus zastavila domácí obrana, nicméně z jeho následné přihrávky do stejného prostoru vytěžil maximum Younés Belhanda - 1:1.

V dalších deseti minutách se Die Nullfünfter spíše bránili, ale potom si jakés takés šance připsali Clemens a Latza. Na tento zápas však bude určitě s velikou radostí vzpomínat Julian Baumgartlinger. V 79. minutě si naskočil na centr Yunuse Malliho a hlavou vsítil ve svém 112. bundesligovém utkání svůj první gól!

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 ty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele