18. kolo
23.01.2016 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

1. FC Köln - VfB Stuttgart 1:3

Nesmírně důležité tři body získal Stuttgart, který triumfoval 3:1 na půdě Kolína a vzdálil se na tři body od sestupových příček. Svěřenci Jürgena Kramného byli celkově lepším týmem a výhru si zasloužili, i když museli otáčet skóre..

Domácí poslal do vedení Anthony Modeste z penalty po 19 minutách hry a vypadalo to, že tragická venkovní bilance Stuttgartu bude pokračovat (VfB vstupovalo do zápasu coby nejhorší 'výjezdový' tým celé ligy). Ještě do poločasu nicméně stihl vyrovnat Didavi a sebevědomý výkon po změně stran po zásluze korunovali svými trefami Werner (51') a Gentner (83'). Vzhledem k tomu, že Kolín je naopak doma obávaným protivníkem, má tento triumf pro Šváby cenu zlata i z psychologického hlediska.

Kramny ve své sestavě neopomněl novou posilu Kevina Grosskreutze, a ex-dortmundský křídelník o sobě dával vědět od samého počátku; bylo na něm hodně znát, že má do hry velkou chuť, a hned v úvodních minutách se pustil do několika odvážných soubojů. Byli to však domácí, kdo se radoval jako první: Georg Niedermeier skolil ve vápně Marcela Risseho, k nařízené penaltě se postavil Modeste a poslal svůj tým do vedení.

Do té doby aktivnější Stuttgart působil chvíli jako opařený, brzy se mu však vrátilo sebevědomí a po zásluze vyrovnal, když Daniel Didavi doklepával míč do sítě z bezprostřední blízkosti. A jestliže v prvním dějství působili Švábové nebezpečnějším dojmem, po změně stran už regulérně dominovali.

Skutečným klíčem k jejich výhře byl Filip Kostić - srbský křídelník po celý zápas terorizoval 'svého' beka Pawla Olkowského a byl také architektem vítězné trefy. Pouhých šest minut po opětovném rozehrání načechral od rohového praporku parádní centr, který se snesl až na malé vápno, přímo na hlavu nehlídaného Tima Wernera - 1:2. Gólman Timo Horn byl bezmocný.

Nebýt Horna, mohl se v Kolíně zrodit prvotřídní debakl - mladý gólman si ve druhé půli připsal několik dobrých zákroků, včetně úchvatného reflexivního zásahu proti Christianu Gentnerovi, Stuttgart byl však dnes zkrátka až příliš dobrý. Kapitán Gentner si spravil chuť sedm minut před koncem, kdy pohodlně dorážel do sítě krásnou týmovou akci.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se dívám , že Kolín celkem uspěšně SPOLUPRACUJE se zázkovkama. Je odehráno 18 kol v 6 zápasech vymrdali se sázkařama.

Reagovat
smazaný uživatel

17

Reagovat
smazaný uživatel

Spolupráce má pokračování. Vím o tom , přesto jsem tam narval 1 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele