25. kolo
05.03.2016 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

1. FC Köln - Schalke 04 1:3

Že to Schalke myslí s Ligou mistrů vážně, ukázalo na kolínském Rhein Energie Stadionu. Domácí Kozli po prohře 1:3 zůstávají šest bodů nad sestupovým pásmem.

Pro svěřence kouče Petera Stögera zápas nezačal ani trochu dobře. Höjbjerg přešel přes Dominika Maroha, jemuž nezbylo nic jiného, než protivníka ve vápně zasáhnout. Vyfasoval svou pátou žlutou kartu v sezoně a ve zbytku duelu si dával setsakramentský pozor. To ostatně platí pro všechny fotbalisty na trávníku, protože Maroh zůstal až do konce jediným napomenutým.

V každém případě nařízenou penaltu s přehledem proměnil Klaas-Jan Huntelaar a ve 2. minutě to bylo 0:1. Vyrovnat mohl v 10. minutě Anthony Modeste, ale jeho hlavička mířila těsně mimo. O dvě minutky později předvedl Timo Horn parádní zákrok proti dalekonosnému pokusu Pierra Höjbjerga. Pak si s balonem po výborném Bittencourtově pasu úplně nepotykal Modeste, jenž následně na Fährmanna znovu nevyzrál, v čemž jej o několik sekund později napodobil kolega Bittencourt.

Ve 23. minutě zahrávali hosté rohový kop, který domácí obrana dostala za šestnáctku, odkud se však balon vrátil zpátky k Höjbjergovi, jenž na pravé straně zaběhnul téměř až k brankové čáře, aby dal pod sebe na Maxe Meyera, který si udělal prostor a nekompromisně zakončil - 0:2. Ještě během úvodní půlhodinky to mohlo být 3:0 pro Die Königsblauen, ale nakonec nebylo.

Ve 33. minutě tedy došlo ke snížení. Bittencourt si parádně narazil, aby mohl zpoza velkého čtverce vyzkoušel Fährmannovu pozornost. Ten ukrytou střelu raději vyrazil. Pro balon si doběhnul Filip Mladenović a nacentroval na malé vápno, kam mezitím doběhnul Bittencourt a hlavou dal gól. S tím jednička Schalke opravdu nemohla vůbec nic dělat. Jen o dvě minuty později napálil břevno Younés Belhanda.

Ve 43. minutě se domácí dožadovali odpískání penalty, protože Roman Neustädter podle nich nedovoleně atakoval Mathiase Lehmanna. O poslední příležitost prvních pětačtyřiceti minut se postaral Mladenović, nicméně Fährmann byl připraven. V 60. minutě si k přímému kopu stoupnul Marcel Risse a Ralf Fährmann měl problémy.

Dobře to pro něj ale dopadlo, stejně jako o nějakých deset minut později, kdy svou megašanci zazdil Modeste. A pak přišla 76. minuta, kdy si na Aogův centr zleva naskočil Franco Di Santo, čímž dokonale zaskočil obránce i brankáře soupeře a zblízka se hlavou prosadil naprosto přesně - 1:3. Nutno dodat, že v tu chvíli byl argentinský útočník na hřišti asi tak 180 sekund.

V závěru to ještě zkoušel Risse, a poté nebyl Modestemu uznán gól kvůli ofsajdu. Schalke tedy drží čtvrtou pozici a v březnu se ještě utká se dvěma obtížnými soupeři - Herthou Berlín a Borussií Mönchengladbach. 1. FC Köln bude napravovat zaváhání proti Hannoveru, protože v duelu s Bayernem Mnichov to půjde jenom hodně obtížně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele