5. kolo
19.09.2015 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 1:0

Borussia Mönchengladbach stále čeká na první body a situace začíná být kritická. V Kolíně nad Rýnem prohrála 1:0, když jediný gól zápasu vstřelil ve druhém poločase Anthony Modeste. Nutno dodat, že domácí si vytvořili více šancí a vítězství si zasloužili více.

Kozli byli od začátku mnohem aktivnější a brzy si začali vytvářet i první příležitosti. V 5. minutě přišel ve středu pole o míč Granit Xhaka, Modeste vybídl ke skórování Marcela Risseho, ten ale z úhlu přestřelil. Třináct minut nato zrychlil hru skvělou průnikovou přihrávkou na Leonarda Bittencourta Matthias Lehmann, Yann Sommer však velmi rychle vyběhl a talentovanému křídelníkovi nedal šanci skórovat.

Pozorný Sommer si pak poradil i s pokusem Osaky z ostrého úhlu, Hříbatům ale ani dobrý výkon svého brankáře nepomohl. V 64. minutě přišel rozhodující moment zápasu a přičinili se o něj dvě letní posily. Bittencourt poslal z levého křídla do šestnáctky vynikající centr, na který si naběhl Modeste, předskočil Christensena a Sommer se za přesnou hlavičkou stihl jen ohlédnout.

Největší a prakticky taky jedinou stoprocentní příležitost si Borussia vypracovala osmnáct minut před koncem. Střílený centr Granita Xhaky z volného přímého kopu ještě před Hornem drobně tečoval Brouwers, dvaadvacetiletý gólman však předvedl fantastický zákrok. Nakonec se ovšem ukázalo, že vzrušení bylo zbytečné - pomezní rozhodčí odmával ofsajd.

Kolín už si náskok pohlídal, ze závěrečného náporu Gladbach nic nevytěžil a Lucian Favre musí mít hodně těžké spaní, vždyť jeho mužstvo v nové sezóně jenom prohrává.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele