17. kolo
20.12.2014 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Dortmund 2:1

Borussia Dortmund pukla i v zápase proti Werderu Brémy! A pokud Freiburg vyhraje nad Hoffenheimem, stráví svěřenci Jürgena Kloppa zimu na poslední příčce Bundesligy! Asi nebude nikterak překvapivé, že takovouto první polovinu sezony žlutomodří nepamatují!

Přitom se nedá říci, že by se kádr nějak razantně obměnil. Lewandowski sice zmizel do Bayernu, nicméně za něj příšli Ciro Immobile a Adrián Ramos, tedy dva útočníci s výbornou reputací z italské, resp. německé ligy. Oba se navíc představili v dresu svých zemí na letošním mistrovství světa. K tomu z Manchesteru United přišel zpět Shinji Kagawa. Jenže Borussia i s takovouto útočnou silou tápe. Osmnáct vstřelených branek je na takhle věhlasný klub, který ještě před dvěma třemi lety proháněl všechny včetně Bayernu Mnichov, rozhodně velmi málo.

Velkou čáru přes rozpočet připravil na Weserstadionu domácí Werder už ve 3. minutě, kdy po parádní přihrávce za obranu nádherně obstřelil Mitchella Langeraka mladíček s obrovským potenciálem (a českou matkou) Davie Selke - 1:0. Do konce zápasu v tu chvíli pochopitelně zbývalo ještě dost času. A zvláště když se přihlédne ke skutečnosti, že Dortmundští při předchozích dvou "výletech" do Brém pokaždé nasázeli pět branek, měli příznivci klubu stále důvody k optimismu.

Jenže Kloppova družina si za celý první poločas nevytvořila nějakou zaznamenáníhodnou šanci. Naopak domácí ještě párkrát zazlobili, byť také ne natolik, že by gól visel ve vzduchu. Teprve až po hodině hry se svěřenci ukrajinského kouče dočkali znovu. Selke na pravé straně hřiště "vymotal" jednoho z obránců, utekl po lajně a poslal do vápna přesný přízemní pas mezi bránící hráče a brankáře, přičemž Fin Bartels už měl úlohu natolik jednoduchou, že stačilo jen pohodlně po zemi uklidit míč do branky - 2:0.

Davie Selke mohl nedlouho poté korunovat svůj povedený výkon druhou přesnou trefou, jenže tentokrát neuspěl. Zhruba o čtyři minuty později se Dortmundu podařilo zásluhou Matse Hummelse snížit. Střelec rozhodující branky ve čtvrtfinále MS proti Francii se až příliš snadno zbavil Theodora Gebre Selassieho, našel si ideální prostor pro zakončení a hlavou zamířil naprosto přesně za záda Raphaela Wolfa - 2:1.

Kdyby měl býval Shinji Kagawa přesnější mušku, mohli brát hosté alespoň bod. Jenže japonský reprezentant v dobré pozici přestřelil. Takže kouzlo Viktora Skripnika znovu zafungovalo. Od nástupu do funkce hlavního trenéra v domácím prostředí se svým týmem ještě neprohrál. Zato Borussii Dortmund bylo v této části sezony prakticky jedno, kde hrála. Jürgen Klopp má tedy do jara rozhodně hodně o čem přemýšlet.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

může mi nějaký fanoušek BVB říct, co se to děje? Proč jsou tak v prdeli? To Leva a Gotze byli takoví rozdílový hráči?

Reagovat
bigfoot

Asi ano, se podívej na Liverpool. Po odchodu Suareze a absenci Sturridge jsou také v prdeli!!! Stačí aby dva nebo tři tahouni týmu nehráli a je to hodně znát

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, ale hrajou aspon ve středu tabulky. Kdežto BVB je úplně na dně.

Reagovat
bigfoot

No, ale zase nevyhořeli v LM. Takže podobnost tam je. Navíc po dnešním zápase s Arsenalem se na úplné dno možná potopí

Reagovat
smazaný uživatel

chvilku jsem se na vás koukal, a dobře jste je drtili. Když se ještě vrátím k BVB, moc se mi líbí, že Kloppa neodvolají, že mu věří. Věřím, že se od nového roku začne BVB zas zvedat ;)

Reagovat
vanGomm

Ty kurzy na prohry Dortmundu jsou až neuvěřitelné!No asi to sázející "netrestají".Jinak si to neumím vysvětlit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele