15. kolo
14.12.2014 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - SC Paderborn 1:1

Paderborn znovu překvapil. Ve Wolfsburgu sice vstřelil dva góly, ale protože jeden byl vlastní, remizoval s druhým týmem Bujdesligy 1:1. Vlci tak mají na vedoucí Bayern devítibodovou ztrátu.

Domácí šli do vedení po necelých dvaceti minutách hry. Ivan Perišić centroval z pravé strany na zadní tyč, kde číhal Vieirinha. Ten se také dostal k hlavičce, které chtěl na brankové čáře zabránit v cestě do sítě obránce Rafa, nicméně jeho snaha odkopnout balon do bezpečí skončila tak, že se kulatý předmět odrazil od spodní strany břevna do branky - 1:0.

Po půl hodině už to mohlo být 2:0. Aktivní Bas Dost byl ve vápně faulován Christianem Strohdiekem. K nařízené penaltě se postavil právě Perišić. Jenže na Lukase Kruseho vyslal takovou šmudlu, že s ní hostující brankář neměl větší potíž. Dost potom trefil po centru Marcela Schäfera zblízka břevno a Kevin De Bruyne nezamířil úplně přesně.

Bas Dost poté těsně před pauzou dokázal skórovat, ale branka nemohla být pro ofsajd uznána. Šest minut po začátku druhé půle fauloval ve vápně pro změnu domácí Naldo, přičemž faulovaný byl Christian Strohdiek. Albánský fotbalista Alban Meha pak tomu chorvatskému, tedy Ivanu Perišićovi, ukázal, kterak se má přesvědčivě proměňovat pokutový kop - 1:1.

Wolfsburg však nadále měl šance a mít více toho štěstíčka, nepochybně by vyhrál. Jenže smolaře Base Dosta nejprve vychytal Kruse a po přihrávce Kevina De Bruyneho zradilo holanského útočníka ve výborné pozici zpracování. Dost pak znovu pálil pouze na Kruseho. Jeho zmíněný belgický spoluhráč následně podruhé v zápase mířil mimo, a protože balon mezi tři tyče nedostali ani Luiz Gustavo a Naldo, přišla řada na Paderborn.

Nedlouho před vypršením řádné hrací doby mohl zajistit svěřencům Andrého Breitenreitera možná nezaslouženou, ale přesto výhru Marvin Bakalorz, nicméně Diego Benaglio předvedl v podstatě zákrok odpoledne. Paderborn tedy okupuje desátou pozici a ve zbývajících dvou duelech před zimní pauzou se utká se Schalke a se Stuttgartem, zatímco na Vlky čeká Köln a Borussia Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ostudy Wolfsburáci. Co dělají na druhym místě????????????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele