2. kolo
30.08.2014 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:2

Ve Wolfsburgu zatím nemohou být s úvodem sezony zcela spokojeni - dnes byli Vlci doma proti Frankfurtu velkým favoritem, branka střídajícího Václava Kadlece však nakonec rozhodla o remíze 2:2.

Domácí šli do vedení hned na začátku utkání, když se prosadil Naldo; o deset minut později však bylo poprvé vyrovnáno poté, co si Sebastian Jung nešťastně srazil do vlastní sítě přímý kop Takashiho Inuie. Na 2:1 zvyšoval Maximilian Arnold a vypadalo to, že favorit už vedení nepustí; necelých pět minut před koncem však Kadlec hlavou srovnal.

Frankfurt dokázal v prvním kole porazit Freiburg a ani dnes nic nenasvědčovalo tomu, že by se silnějšího soupeře zalekl; kouč Thomas Schaaf sice před utkáním mluvil o tom, že bude ještě chvíli trvat, než se jeho svěřenci budou moci postavit těm nejsilnějším, na hřišti to však podle toho nevypadalo. Odvážný start hostů však zmrazil v 15. minutě Naldo, jehož přímý kop zapadl do sítě; nutno říct, že gólman Kevin Trapp neměl zrovna čisté svědomí. Brazilcův kroucený míč totiž mířil doprostřed brány, zatímco brankář padal na špatnou stranu.

Hostům však netrvalo dlouho a vyrovnali na 1:1, když se míč po Inuiově přímém kopu otřel o Jungova záda a zapadl k zadní tyči, za záda nešťastného Maxe Gruna. (Japonský záložník sice původně centroval, konečný výsledek jeho snahy mu však určitě nevadil.) Schaafovi svěřenci mohli ještě do poločasu strhnout skóre na svoji stranu, ale nezadařilo se; největší šanci měl Lucas Piazón, jehož střelu odklízel z brankové čáry Robin Knoche. Podobná situace následovala ještě jednou, když Luiz Gustavo zblokoval pokus Nelsona Valdéze.

Na druhé straně se pokoušel o navrácení vedení Kevin De Bruyne, jeho ránu však zlikvidoval pozorný Trapp. Po změně stran se dlouho nic zajímavého nedělo, až necelou čtvrthodinu před koncem přihrál De Bruyne přesně Arnoldovi, který z ostrého úhlu napálil z první a jeho projektil zapadl k zadní tyči. Jenže když už si domácí fanoušci mysleli, že je o první výhru v sezoně nemůže nic připravit, přišel finální úder Schaafovy ekipy - Ignjovského pas našel na malém vápně hlavu Kadlece a český forvard nezaváhal.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele