33. kolo
16.05.2015 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 2:1

Borussia Dortmund nestačila na Wolfsburg a nevyužila tak šanci dotáhnout se na šestý Augsburg, přesto šance na šestou příčku zaručující postup do evropských pohárů ještě nevyhasla. O vítězství Vlků, kteří se v závěru sezóny snaží udržet druhé místo, rozhodl krátce po změně stran stoper Naldo.

Domácím se skvěle povedl vstup do zápasu. Běžela teprve třicátá vteřina, když Kevin de Bruyne zatáhl míč po levém křídle, před branku poslal prudký přízemní centr, na nějž si naběhl Daniel Caliguri a zblízka prostřelil Langeraka. Belgický špílmachr si tak připsal svou již dvacátou asistenci v této sezóně, v této činnosti je suverénně nejlepší v Bundeslize.

Netrvalo to však dlouho a Dortmund dokázal vyrovnat. Kevin Kampl se po přihrávce středem pole řítil sám na Benaglia, jemuž udělal kličku, a švýcarskému brankáři nezbylo nic jiného, než bývalého hráče Salzburgu faulovat, za což hlavní rozhodčí Fritz správně nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil Pierre-Emerick Aubameyang a s přehledem ji proměnil.

Wolfsburg pak zahodil dvě velké příležitosti, když ve velmi slibné pozici mířili mimo tři tyče jak Bas Dost, tak i o tři minuty později Ivan Perišić. V 30. minutě se pak musel blýsknout vynikajícím zákrokem Mitchell Langerak, po rychlém brejku totiž zakončoval Bas Dost, australský gólman ale konečky prstů vytěsnil míč na roh. Na druhé straně mohl dokonat obrat Aubameyang, jenomže po centru Mchitarjana vve stoprocentní šanci hlavou netrefil bránu.

Druhý poločas začal podobně jako ten první, neboť bílozelení v úvodu opět udeřili. Svěřenci Jürgena Kloppa nedokázali odvrátit centr De Bruyneho od rohového praporku, ve skrumáži se nejlépe zorientoval obránce Naldo, jenž po pohotové otočce vypálil nechytatelně k pravé tyči - 2:1.

Borussia se následně snažila o vyrovnání, svého soupeře i přestřílela, přímo na Benaglia ale mířili pouhé tři pokusy. Při závěrečné standardní situaci přišel vypomoct i brankář Langerak, místo ohrožení branky však musel rychle spěchat zpět do brány, naštěstí pro hosty vše přerušil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyhráme a dostaneme sa na 6. miesto. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dostat takové góly, to je fakt marnost. Subotič poslední dobou fakt bída

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele