9. kolo
26.10.2014 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 3:0

Po dnešku už v Německu zůstávají pouze tři neporažené týmy - Bayern, Mönchengladbach a Hoffenheim. Mainz totiž vůbec nezvládl utkání na půdě rozjetého Wolfsburgu a prohrál 0:3. Vlci si naopak připsali čtvrtou domácí výhru v řadě a potvrdili skvělou formu posledních týdnů.

Suverénní triumf posunul svěřence Dietera Heckinga na příčky zajišťující Ligu mistrů; o góly se podělili Naldo, Ivan Perišić a Daniel Caligiuri. Nutno říct, že Wolfsburg podal takřka dokonalý výkon, zejména v ofenzivě, a tři body si rozhodně zasloužil. Mainz poznal hořkost bundesligové porážky po dlouhých devíti kolech, poprvé od 3. května.

Diváci se těšili na souboj dvou skvělých týmů, na hřišti však od začátku vládl pouze jeden. Hostující gólman Loris Karius se rychle ocitnul pod palbou a nelze tvrdit, že by působil zrovna spolehlivým dojmem; šance Oliće s Perišićem však ještě vychytal. Překonal jej až Naldo díky přesné hlavičce po rohu Marcela Schäfera.

Ve 23. minutě už to mohlo (a mělo) být o dvě branky: skvělý De Bruyne poslal milimetrový pas na hlavu Caligiuriho, ten však z malého vápna trestuhodně minul. Až poté se osmělili také svěřenci Kaspera Hjulmanda, gólman Diego Benaglio však byl pozorný a střelu Filipa Djuričiće vykopl. Poslední šanci první půle si připsal Luiz Gustavo, v nepřehledné situaci však mířil příliš vysoko.

Skvělé výkony Perišiće s De Bruynem držely obranu Mainzu v konstantním tlaku, a je nutné říct, že hostující zadáci snesli po většinu utkání ta nejpřísnější měřítka; vzhledem k dominanci Vlků mohlo být šancí mnohem víc. Karius musel hned na úvod druhé půle zasahovat proti Olićovi a De Bruynemu, skóre však zůstávalo stále 1:0.

Nicméně ne na dlouho. Schäfer, který se v nepřítomnosti Ricarda Rodrigueze zabydlel na levém beku, potvrdil, že posílat centry do vápna umí stejně jako oceňovaný Švýcar - jeho další pas našel opět hlavičkujícího Nalda, načež míč do sítě dorážel z bezprostřední blízkosti volný Perišić. 2:0.

Třetí gól mohl přidat střídající playmaker Maximilian Arnold, po De Bruyneho přihrávce však pálil přímo do Kariuse; na druhé straně se do ojedinělého nebezpečí dostal i Benaglio, přímý kop Johannese Geise však zlikvidoval. Za hostujícím gólmanem dokonce dvakrát krátce po sobě zazvonilo břevno; stříleli Arnold a Robin Knoche. Neuspěl ani Olić s efektními nůžkami. Vlci se však nakonec třetí branky přece jen dočkali - po centru Juniora Malandy uzavřel tři minuty před koncem skóre Caligiuri.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele