30. kolo
25.04.2015 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - SC Freiburg 2:2

Čtyři branky, ale vítěz žádný. Takový byl duel mezi Stuttgartem a Freiburgem, dvěma sestupem ohroženými týmy.

Derby téměř se vším všudy. Oba celky věděly, že případná výhra by v jejich pozici - s drobnou nadsázkou - mohla být i více, než za tři body. V první velké šanci se ocitli domácí. Martina Harnik poslal balon na Romana Bürkiho, který jej ale neudržel, a k následné dorážce už se Christian Gentner nedostal, protože byl zastaven podle svého názoru nedovoleným způsobem. Zkušený Wolfgang Stark však jakékoliv diskuze o pokutovém kopu rychle odmítl.

Ve 24. minutě šel Stuttgart přesto do vedení. Harnikův tečovaný centr z pravé strany doputoval až k na malém vápně stojícímu Danielu Ginczekovi, jenž dokázal kulatý předmět v poněkud krkolomné pozici pravačkou usměrnit do sítě. I proto, že hostující gólman byl v ten moment na cestě na opačnou stranu, než by bývalo bylo zapotřebí - 1:0.

Hned za tři minuty jásala Mercedes-Benz-Arena podruhé. Filip Kostić přihrával zleva na přední tyč, kde svého soupeře přetlačil Harnik a po zemi zasunul - 2:0. Pro Huuba Stevense a spol. to vypadalo hodně, hodně vesele, neboť přesně tímto výsledkem skončil v Bádensku-Württembersku první poločas. Do toho druhého nastoupil za hosty i Vladimír Darida.

Do děje utkání však velmi výrazným způsobem zasáhl jiný Čech. V 58. minutě nepřečetl ideálně situaci Adam Hloušek, takže holt nezbylo nic jiného, než uvolnivšího se Jonathana Schmidta zastavit nedovoleně. Exekuce se ujal Nils Petersen, přestože na hřišti už byl i zmíněný bývalý fotbalista Plzně. Nicméně Freiburg přesto snížil - 2:1.

No, a o osm minut později musel Adam Hloušek do šatny za další, tentokráte nic neřešící faul ve středu hřiště. Hostům narostla křídla, ovšem zmohli se už jen na jeden jediný gól. V 85. minutě doputovala tečovaná střela Olivera Sorga až k osamocenému Nilsi Petersenovi a útočník jeho kalibru se z takto výhodné pozice (de facto před odkrytou brankou) skutečně nemýlí - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele