6. kolo
27.09.2014 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hannover 96 1:0

Stuttgart se konečně dočkal! Svěřenci Armina Veha dokázali na šestý pokus poprvé vyhrát, když nejtěsnějším možným skóre udolali ve skvělé formě hrající Hannover. VfB se tak vyšplhalo ze sestupové zóny, zatímco hosté vyklidili pozice zajišťující Ligu mistrů.

Autorem jediné branky zápasu byl Daniel Schwaab, je však nutno dodat, že výhra to nebyla v žádném případě nezasloužená - Stuttgart byl v dolnosaském derby lepším týmem, o což se zapříčinil zejména muž zápasu, aktivní Daniel Didavi. Vypadá to, že Vehovi svěřenci nabírají dech; ziskem tří bodů stvrdili cennou remízu 2:2 z Dortmundu. Po vyhazovu sportovního ředitele Frediho Bobice tak Stuttgart ještě neprohrál.

Didavi byl u všeho podstatného už ve středu na půdě Borussie, kde vstřelil oba góly, a dobrou formu si přenesl i do dnešního utkání. Po jeho přihrávce se do první šance dostal Timo Werner, jeho střela však mířila těsně mimo. Didaviho pasy byly jedním slovem skvělé, létaly do hannoverského vápna s železnou pravidelností a ještě nedávno nespokojené domácí publikum dávalo jasně najevo, že si mladého křídelníka oblíbilo.

Další jeho centr se pokoušel patičkou srazit do sítě Christian Gentner, v cestě však stál pozorný obránce Marcelo. Domácí byli v první půli jasně lepším týmem, po změně stran však mohli překvapivě inkasovat jako první - Hiroshi Kiyotake našel v brejku Leonarda Bittencourta, jehož zpětná přihrávka na Manuela Schmiedebacha mohla vyústit v gólovou situaci, kdyby byla jen o trochu přesnější. Na druhé straně následně gólman Zieler vychytal Didaviho samostatný nájezd.

Na gól se tak čekalo až do 69. minuty - Gentner rozehrál rohový kop na bližší tyč, kde číhal připravený Schwaab a uklidil míč do sítě dříve, než jej bránící Miiko Albornoz stačil odkopnout do bezpečí. Hannover měl ještě dobrou šanci na vyrovnání díky pokusu Joselua, domácí obrana však s vypětím všech sil vše vyřešila a uhájila tak zaslouženou výhru VfB.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele