18. kolo
31.01.2015 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 0:1

Stuttgart sice prožil výbornou přípravu, hned v prvním ostrém zápase však padl a nadále tak zůstává namočen do boje o záchranu. Gladbach na jeho půdě vyhrál 1:0; jedinou trefu vstřelil 20 minut před závěrečným hvizdem Patrick Herrmann.

Utkání bylo, jak napovídá konečné skóre, hodně vyrovnanou záležitostí. Po úvodní minutě ticha, držené na zesnulého záložníka Wolfsburgu Juniora Malandu, se do sebe oba týmy pustily s nevídanou vervou; nebezpečnějším dojmem působili hosté, kteří se také dostali do prvních šancí. Gólman Stuttgartu Sven Ulreich špatně odhadl Kruseho roh a dal tak Stranzlovi skvělou šanci otevřít skóre; hostující obránce však hlavou přestřelil. Neuspěl ani s další střelou, kterou už Ulreich spolehlivě zlikvidoval.

Pokud někdo ze Stuttgartu skutečně hrozil, byl to Martin Harnik; rakouský útočník byl aktivní, jeho spoluhráči ho ale příliš nepodporovali. Naopak na druhé straně byl blízko ke skórování Branimir Hrgota, který převzal vynikající pas Oscara Wendta, ale nedokázal přesně zakončit. Neuspěl ani Fabian Johnson, kterému dala domácí obrana trestuhodné množství prostoru.

Stuttgart se nakonec dostal do hry díky zvýšené aktivitě v křídelních prostorech; právě odtud centroval kapitán Christian Gentner a následně sledoval, jak se míč otřel o břevno. Brankář Yann Sommer musel následně zasahovat proti šanci Tima Wernera, zatímco před domácí bránou spálil největší gólovku první půle opět Hrgota.

Teprve po změně stran domácí skutečně srovnali tempo, ba začali favorita i přehrávat a v 51. minutě mohli jít do vedení; Georg Niedermeier nejspíš ani sám neví, jak se mu podařilo z malého vápna přestřelit. Začalo být jasné, že tady bude rozhodovat jediná trefa; blízko k ní byl napotřetí Hrgota, situaci však na poslední chvíli zachránil Baumgartl. Švédský útočník se následně převtělil v asistenta a vyslal do šance Herrmanna, který už nezaváhal - Ulreich s jeho dělovkou pod víko nemohl nic dělat.

Hostující kouč Lucien Favre si pak po závěrečném hvizdu viditelně ulevil; ještě v samém závěru totiž Niedermeier orazítkoval břevno. I s trochou štěstí tak Hříbata uhájila první venkovní ligovou výhru od 18. října a nadále živí naději na Ligu mistrů, zatímco Stuttgart zůstává v sestupové zóně.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele