2. kolo
30.08.2014 15:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 0:2

Bundesligový nováček z Kolína překvapivě zaskočil favorizovaný Stuttgart a na jeho půdě vybojoval vítězství 2:0. 1. FC Köln tak zaznamenal letošní premiérovou výhru v nejvyšší německé soutěži a v tuto chvíli je bez porážky na průběžném čtvrtém místě. Domácím naopak první zápas sezóny před vlastními diváky vůbec nevyšel a díky brankám kolínských Osaka a Ujaha jsou se ziskem jediného bodu na chvostu tabulky.

Kolínským se dařilo především v první půli. Už v 9. minutě musel na brankové čáře zachraňovat nešťastné počínání svých kolegů z obrany Stuttgartu Gotoku Sakai. To ale bylo z nebezpečných akcí zápasu na dlouhou dobu vše a pětapadesát tisíc diváků v ochozech sledovalo spíše průměrnou podívanou. Slabý výkon favorizovaného domácího celku podtrhla 22. minuta. Centrovaný míč Brečka si domácí obrana opět téměř dopravila do brány, tentokrát se však na zadní tyči po zákroku brankáře Ulreicha vynořil hbitý Yuya Osako, jenž ve skluzu dopravil míč do sítě - 0:1!

Stuttgart se snažil o rychlou odpověď, jenže hráče srážely k zemi časté nepřesnosti a navíc se už v 33. minutě znova měnilo skóre. Jak může být fotbal jednoduchý, předvedl Kevin Wimmer, který z vlastní poloviny nakopl míč na jediného kolínského útočníka Anthony Ujaha. Ten se díky fatální chybě obránce Rudigera dostal téměř zadarmo k míči a z pětadvaceti metrů nekompromisně zakončil - 0:2! Nebylo proto divu, když domácí provázel do šaten zasloužený pískot fanoušků, jimž kromě dnešního utkání ještě stále leželo v žaludku vyřazení z německého poháru od Borussie Mönchengladbach.

Druhý poločas se nijak významně nelišil od toho prvního. Stuttgart si držel územní převahu, avšak hrozili spíše hosté. V 56. minutě mohl Ujah přidat třetí gól Kolína, ale jeho střela po přihrávce Risseho byla jen sražena na rohový kop. V 76. minutě pak nebezpečný brejk hostů zakončoval lobem Halfar, ale svoji parádičku gólem neozdobil. Zoufalý tlak Stuttgartu vygradoval příliš pozdě a navíc nevedl ke kýžené brance. Nejprve v 90. minutě vypálil na gólmana Horna utaženou střelu Kostič, s tou si však hostující brankář s přehledem poradil stejně jako s nebezpečnou hlavičkou domácího kapitána Gentnera v nastavení.

Díky chytré hře a především nemohoucnosti Stuttgartu si tak 1. FC Köln veze z Mercedes-Benz Arény překvapivě všechny tři body za vítězství 2:0.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 jistá........2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele