29. kolo
18.04.2015 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 0:2

Fotbalisté Bayernu Mnichov dokázali napravit své středeční zaváhání z Porta a v Rhein-Nacker Aréně zvítězili 0:2. Nutno dodat, že vítězství se nerodilo vůbec lehce a Hoffenheim mohl zejména v první půli několikrát skórovat. Cestu za třemi body nastartoval výstavním způsobem Sebastian Rode, v samém závěru navýšil stav ukázkovým vlastencem Andreas Beck.

Hoffenheimu dělal zejména v prvním poločase velké problémy aktivní Mitchel Weiser, jenž nastoupil na pravém křídle, a debutant v základní sestavě, levý bek Toljan, s ním měl hodně práce. V 10. minutě se sice ještě k jeho centru Lewandowski nedostal, zanedlouho se už ale polský reprezentant ocitl v první velké šanci zápasu, když hlavičkoval těsně nad.

Po půlhodině hry vyrobil další obrovskou minelu Dante a díky jeho zaváhání uháněl Anthony Modeste sám na Neuera, tváří v tvář devětadvacetiletému gólmanovi ovšem neuspěl, když ho trefil do pravé nohy. Skóre se měnilo až za osm minut později. Müllerovu střelu zpoza šestnáctky ještě výborně vyrazil Baumann, k odraženému míči se však ještě dostal Lewandowski, elegantní patičkou přihrál Rodemu, který se perfektně uvolnil a skvěle technicky provedeným obstřelem rozvlnil síť.

Za chvíli bylo zase hodně rušno před Neuerem, nebezpečnou příležitost nakonec zhatil Badstuber, když jednoznačně nedovoleným způsobem poslal k zemi Vollanda, píšťalka sudího Stielera ovšem k nelibosti domácích příznivců zůstala němá. Pep Guardiola si tak v této chvíli pořádně oddychl, o přestávce ale musel řešit další komplikaci. Po ostrém zákroku Rudyho z 19. minuty sice ještě Juan Bernat dokázal dohrát první poločas, do druhého dějství už ho však nahradil Boateng. Početná marodka Bayernu se tak rozrostla o další jméno.

V 59. minutě se blýskl parádní individuální akci střídající Thiago Alcantara, jehož střelu dokázal Baumann reflexivně vyrazit a bývalá jednička Freiburgu si fantasticky poradila i s dorážkou Thomase Müllera. Na druhé straně po ztrátě míče právě Thiaga vypálil ze střední vzdálenosti Polanski, balón se ale naneštěstí pro něj točil směrem od hostující svatyně. Těsně vedle mířil z přímého kopu také Rudy.

Guardiolova ekipa se nechtěla spokojit s pouze jednogólovým náskokem a v závěru se snažila přidat pojišťující druhou branku. V 88. minutě se ještě Lewandowskeho tečovaný pokus mezi tři tyče nevešel, v nastaveném čase se Bavoři přece jen mohli radovat. Po průniku Thomase Müllera si jeho pobídku před branku srazil trochu nešikovně do vlastní sítě nešťastný Andreas Beck a uzavřel tak skóre na konečných 0:2.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele