20. kolo
06.02.2015 20:40 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1:0

Fotbalisté Schalke dokázali navázat na úspěšný duel proti mistrovskému Bayernu a v páteční předehrávce nyní přehráli konkurenční Gladbach po výsledku 1:0. Jejich vítězství se rozhodně nerodilo lehce a o třech bodech pro domácí celek rozhodl už v 10. minutě Tranquillo Barnetta. Páteční utkání nebylo nijak bohaté na vyložené šance, oba celky skvěle bránily a Schalke nakonec udrželo těsný náskok až do samého závěru.

Schalke se díky potřebné výhře posunulo v tabulce na třetí místo se čtyřiatřiceti body právě před Mönchengladbach, který má o bod méně a prozatím klesl na čtvrtou pozici. Domácí vsítili svůj jediný gól utkání ze své první vážnější akce už v 11. minutě. Ještě předtím centroval velmi nebezpečně právě Barnetta a na druhé straně ihned na to Wentd, oba gólmani však s přehledem lapili balón ze vzduchu.

Ihned na to se dokázal prosadit aktivní Barnetta. Ten si po centru z pravé strany od Boatenga naběhl k přední tyči a lehkou tečí uklidil balón do sítě, gólman Sommer byl naprosto bezmocný. V následujících minutách měli hosté míč v držení téměř v sedmdesáti procentech a snažili se rychle odpovědět, nicméně vzduchem cesta nevedla a obrana Schalke pracovala naprosto perfektně.

Po dvaceti minutách pálil z velké dálky Kirchhoff, avšak jeho rána byla nepřesná a Sommer tak zasahovat nemusel. Podobně byl na tom také Boateng po necelé půl hodině hry, kdy z dobré pozice mířil mimo. Hosté poprvé zahrozili až deset minut před přestávkou, ale Rafael v pokutovém území naložil s výbornou příležitostí prachbídně. Domácí mohli zvýšit své vedení v 38. minutě, kdy po rohovém kopu Barnetty hlavičkoval těsně nad Matip.

Po změně stran se obrázek hry absolutně nezměnil. První střelecký pokus byl k vidění až po deseti minutách hry, kdy nejlepší střelec domácích Choupo-Moting mířil z voleje nepřesně. Hru hostů oživil po svém příchodu Traoré, který se snažil skórovat z úhlu, jenže gólman Wellenreuther dobře zasáhl. Zhruba dvacet minut před koncem zahrával další rohový kop Barnetta, ale nabíhající Choupo-Moting hlavičkoval jen do náruče Sommera.

Ve zbývajících minutách už hosté neměli síly na útočení a Schalke tak nemuselo řešit jedinou složitou situaci, v nepříliš atraktivním zápase se tak nakonec mohlo radovat.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 - věřím jim!

Reagovat
9augi9

0:1

Reagovat
bayern987

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

parádní výkon od Schalke:Liga mistů bude z přímého místa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele