6. kolo
27.09.2014 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

BVB prohrálo i derby na Schalke a nevyhrálo již třikrát po sobě

Borussia Dortmund nedokázala napravit předchozí dvě zaváhání a z Veltins Areny odjela s prázdnýma rukama. Schalke se záhy ujalo dvoubrankového vedení, Borussen sice prakticky okamžitě dokázali snížit, ale na další úder se už svěřenci Jürgena Kloppa nezmohli.

Königsblauen začali lépe. Jako první to zkoušel Meyer, ale na strážce dortmundské svatyně si nepřišel. Jen o chvíli později napřáhl z úhlu Choupo-Moting, ani jemu se však na Weidenfellera recept nalézt nepodařilo. Z následného rohu však udeřilo: Aogo svým centrem našel hlavu Matipa, jenž otevřel skóre - 1:0! Srovnat krok mohl Immobile, ale branku vůbec netrefil.

Záhy navíc opět udeřili die Knappen. Opět všemu předcházel rohový kop Aoga, Weidenfeller si následně poradil s pokusem Huntelaara, ovšem s následnou dorážkou Choupo-Motinga si už rady vědět nemohl - 2:0. Borussia však po dvojitém úderu naopak sama přidala...

A zanedlouho přišla zasloužená odměna. Ramos oslovil před brankou Aubameyanga, jenž si věděl rady a z vápna pohotově snížil na 2:1. Až do poločasové přestávky se mičuda přesouvala z jedné strany hřiště na druhou, žádné větší nebezpečné akce však k vidění nebyly.

Krátce po změně stran mohl srovnat krok znovu Immobile, Fährmann však jeho snahu vytěsnil alespoň na tyčku vlastní svatyně! Následně Piszczek podcenil dlouhý míč, ke kterému se dostal Choupo-Moting, celou akci poté zakončoval Boateng, ale z hranice šestnáctky vymezený prostor nenašel.

Po hodině hry se Ramos po souboji s Matipem uvnitř vápna poroučel k zemi, sudí Gagelmann ale nechal hru volně plynout a k nevoli kolumbijského útočníka a celé dortmundské ekipy, včetně rozezleného Jürgena Kloppa, pokutový kop nezapískal. BVB diktovalo tempo hry, zatímco Schalke se zaměřilo spíše na defenzivu. Poslední nadějnou možnost Borussen měl zhruba deset minut před závěrečným hvizdem Jojić, ale hlavou neuspěl. Už během nastaveného času mohl pojistit vedení S04 Huntelaar, ovšem kulatý nesmysl si to do dortmundské branky nenamířil.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
bayern987

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Musime. Aspoň 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

jedeme vyplenit Veltins Arenu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele