16. kolo
17.12.2014 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Paderborn - Schalke 04 1:2

Fotbalisté Schalke dokázali potvrdit úlohu mírného favorita na půdě nováčka z Paderbornu a na konto si tak připsali další tři body. V tuto chvíli jich mají na kontě šestadvacet a posunuli se na páté místo o bod za Gladbach s Leverkusenem. Paderborn tak protáhl svou sérii bez výhry na šest utkání v řadě za sebou a v tabulce je dvanáctý s osmnácti body. Hosté rozhodli o své výhře za nerozhodného stavu 1:1 necelou čtvrthodinu před koncem.

Oba dva celky hrály ve velmi slušném tempu a rozhodně se snažily útočit, jenže příliš vyložených příležitostí k vidění nebylo. Hosté v úvodní půlhodině udávali tempo zápasu a dostali se k několika nepřesným střeleckým pokusům, avšak ihned na to z ničeho nic udeřili domácí a dostali se do vedení. Po skvělé práci Kutschkeho na pravé straně a následné přihrávce před branku zamířil do vlastní branky Kaan Ayhan.

Ten se snažil odkopnout míč do bezpečí před dotírajícím Höwedesem, ale bohužel pro hosty nezvolil nejlepší řešení. Nicméně Schalke zbraně rozhodně nepoložilo a přidalo na aktivitě, vyrovnávací branky se dočkalo minutu před poločasovou přestávkou. Po přihrávce do středu pokutového území napřáhl Eric Choupo-Moting a krásnou tvrdou ranou usměrnil míč k levé tyči, gólman Krusese po něm natahoval marně. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, hosté stále tvořili hru a nedokázali si dlouho vypracovat nějakou gólovou možnost.

Defenzíva Paderbornu byla naprosto neprůstřelná a až do 78. minuty nedovolila soupeři vůbec nic. Jenže poté Schalke udeřilo po hodně dlouhém autovém vhazování Füchse. Ten dohodil míč až do brankového území a u bližší tyče ho hlavou tečoval Roman Neustädter. Gólman Kruse už nedokázal na změnu směru zareagovat a balón tak zapadl za jeho záda ke vzdálenější tyči. Domácí od této chvíle v ofenzívě výrazně přidali a v 87. minutě mohli vyrovnat.

Po centru z pravé strany nakonec prošel míč až do pokutového území a tam do něj u vzdálenější tyče hlavičkoval Kachunga, jenže orazítkoval pouze tyč. Zkušený hostující výběr se tak nakonec ubránil a získal nesmírně cenné tři body. V závěrečném utkání letošního kalendářního roku přivítá zachraňující se Hamburk, Paderborn zakončí první polovinu nováčkovské sezóny na půdě konkurenčního Stuttgartu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele