15. kolo
13.12.2014 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Hamburger SV 0:0

V souboji o záchranu se spolu utkaly dva týmy, které v současnosti bojují o záchranu a tentokráte se spolu rozešly smírně po bezbrankovém výsledku. V utkání nebylo k vidění příliš vyložených možností, ovšem v tom nejzajímavějším momentu sehráli klíčovou úlohu dva čeští krajánci. Freiburg se v tuto chvíli nachází na patnáctém místě tabulky se ziskem čtrnácti bodů, Hamburk jich má na kontě stále o dva více a je čtrnáctý.

Do tohoto duelu mohly zasáhnout hned čtyři čeští hráči, tři se na trávník nakonec podívali. V domácím dresu odehrál celé utkání záložník Vladimír Darida a jen na lavičce náhradníků zůstal obránce Pavel Krmaš, na druhé straně udržel další čisté konto brankář Jaroslav Drobný a v 65. minutě se do hry dostal i další záložník Petr Jiráček. Klíčový moment zápasu byl k vidění hned v první minutě, kdy domácí zahrávali pokutový kop.

Ronny Marcos totiž kopl do stehna Klause a k penaltovému puntíku se postavil Darida. Ten v souboji dvou českých zástupců neuspěl a Drobný jednoruč vyrazil míč před sebe, jeho spoluhráči ho pak odkopli do bezpečí a hostující strážce si připsal velmi důležitý zákrok. Freiburg tlačil i nadále a hrozil hlavně z rohových kopů, nicméně Drobný si situaci ve vzduchu pohlídal a působil velmi jistým dojmem.

Po čtvrthodině hry vypálil po odvráceném rohovém kopu van der Vaarta z velké dálky Behrami, brankář Bürki si však připsal snadný zákrok. Tempo hry bylo skvostné a oba celky se snažily hrát útočně, jenže po gólových příležitostech nebylo ani vidu, ani slechu. Postupně se začali osmělovat i hosté a po půl hodině hry vstřelil Rudněvs, jenže z nějakých třiceti metrů pálil hodně vysoko. Stejný hráč znovu zahrozil o pět minut později a i nyní mířil nad domácí svatyni.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, domácí mohli jít do vedení po pěti minutách hry. Po centru z pravé stany hlavičkoval nebezpečně Schmid a Drobný si musel připsat další vynikající zásah. S přibývajícími minutami se hrálo stále více opatrněji a na obou týmech bylo vidět, že hlavně nechtějí inkasovat. Po závěrečném hvizdu byli spokojenější hosté, Freiburg měl určitě k vítězství blíže.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za text?? Uplne staci ta prvni veta...

Reagovat
smazaný uživatel

Darida je slaboch. Pořádný střelec penalt si nejdříve počká kam se hne brankář a pak teprve zamíří, Darida to všechno kope bud a nebo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dva autsajdři na odpis SCF a HSV

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele