18. kolo
31.01.2015 15:30 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 4:1

Freiburg sice ve veledůležitém domácím utkání proti Frankfurtu prohrával, nakonec však zejména díky hattricku Nilse Petersena dokázal otočit a po výhře 4:1 si připisuje cenné tři body v boji o záchranu. Bylo to teprve potřetí, co svěřenci Christiana Streicha v probíhající sezoně slavili vítězství..

Hosté si ani nemohli přát lepší vstup do zápasu: neuběhla ani jedna minuta a Marco Russ už slavil úvodní gól, když na zadní tyči zakončil přímý kop Marka Stendery. Šlo o ideální předzvěst toho, co se v následujících chvílích mělo dít. Frankfurt byl totiž v prvním dějství dominantním týmem, nedokázal však svoji převahu zúročit a po rychlé Russově střele už další zásah nepřidal. Ne že by k tomu nebyly šance - elitní střelec Alexander Meier měl gól na kopačce ve 22. minutě, těsně před pauzou pak zahrozil Stendera.

Do druhé půle vyslal Streich čerstvého Petersena, což se následně ukázalo jako brilantní tah; do té doby působili domácí mdlým dojmem a až na Frantzovu šanci z 25. minuty tahali za kratší konec. Po změně stran se však proměnil také herní obraz, což v 61. minutě vyústilo v penaltový faul na Christiana Güntera a vyrovnávací gól Vladimíra Daridy. A potom už přišla Petersenova chvíle - mladý útočník stihl do závěrečného hvizdu zkompletovat čistý hattrick.

První příležitost druhého dějství ještě Admir Mehmedi zahodil, jenže domácí se tím nenechali znervóznit. Po Daridově trefě zosnovali bleskový brejk, na jehož konci Petersen placírkou poprvé propálil Kevina Trappa. Někdejší velká naděje německého fotbalu si s frankfurtským gólmanem podruhé poradila o sedm minut později, a v ten okamžik už bylo jasné, že mocně finišující Freiburg výhru nepustí. Další proměněný brejk v samém závěru pak už jen dokonal skvělý večer pro debutujícího útočníka.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Má Freidbug opci na Petersena???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele