29. kolo
18.04.2015 15:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 2:3

Freiburg po delší době opět zaváhal s přímou konkurencí, když doma po prohře 2:3 odevzdal Mainzu všechny body. Hosté vedli v poločase už o dvě branky díky trefám Shinji Okazakiho; po změně stran sice snížil domácí Admir Mehmedi, následně však vstřelil vítězný gól Yunus Malli. Finální trefa Jonathana Schmida už pouze upravila výsledek.

Svěřenci Christiana Streicha vstupovali do utkání v dobré formě (sedm bodů z posledních tří zápasů) a na hřišti to zpočátku bylo vidět - podařilo se jim zatlačit Mainz do obrany a vypracovali si i několik slibných šancí. Mehmedi však v 10. minutě ztroskotal v přímém souboji s gólmanem Lorisem Kariusem, a když o osm minut později hostující gólman kapituloval, zachránilo jej po Günterově ráně břevno.

Zdálo se, že je pouze otázkou času, než domácí vstřelí zasloužený vedoucí gól; místo toho se však zničehonic radovali hosté, a to hned při svém prvním ofenzivním pokusu. Jairo si na pravé straně zpracoval dlouhý pas z hloubi pole a nacentroval na zadní tyč, kde číhal připravený Okazaki a propálil gólmana Romana Bürkiho. Ještě do poločasu pak japonský forvard udeřil i podruhé, když po rohovém kopu využil chyby bránícího Nikolče Noveského.

Také po změně stran byl obrázek na hřišti podobný - Freiburg, tentokrát navíc poháněn vědomím, že musí dorovnávat dvougólový deficit, začal mnohem aktivněji a nutil soupeře bránit v bloku. Hostující obrana však držela pevně, a když konečně kapitulovala, psala se už 81. minuta; Mehmedi vypálil k zadní tyči a nedal Kariusovi žádnou šanci.

Domácí fanoušci vycítili naději na body, tu se však Mainzu podařilo zchladit takřka okamžitě, konkrétně o tři minuty později - Brosinského pas našel hlavu Malliho a bylo to 1:3. Ani za tohoto stavu se však Freiburg nevzdal a v infarktovém závěru se i nadále hnal za vyrovnáním. Přestože však Schmid po Petersenově centru snížil na 2:3, na finální (zasloužený) úder už domácím nezbýval čas.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele