17. kolo
21.12.2014 15:30 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 0:5

Dvě penalty, jeden vlastní gól a je z toho večer, na který se pokusí v Berlíně do nejrychleji zapomenout. Drtivou domácí prohra 0:5 s Hoffenheimem nečekal vůbec nikdo, snad ani ti nejoptimističtější hostující fanoušci. Herthu potopil její bývalý hráč, expert na standardní situace Sejad Salihović..

Třicetiletý záložník totiž proměnil oba pokutové kopy; ještě předtím poslal TSG do vedení vlastní brankou John Anthony Brooks. V samém závěru pak debakl ještě dokonali Sven Schipplock a Sebastian Rudy. Hertha přitom nezačala vůbec špatně; koneckonců neprohrála předchozí dva duely, a dnes zpočátku hrozila zejména po pravém křídle, kde se pohyboval Änis Ben-Hatira. Hostující gólman Oliver Baumann však zasahovat nemusel.

Na druhé straně se jako první pokusil prosadit Schipplock - jeho rána zdálky se však mezi tyče nevešla. Další šanci Kevina Vollanda potom zhatila teč bránícího Marcela Ndjenga. Hoffenheim se z nepovedeného začátku rychle oklepal a brzy převzal kontrolu nad zápasem, do vedení jej však dostala šťastná náhoda, když si Brooks srazil do vlastní sítě Vollandův pas.

Brooks byl vůbec smutným hrdinou zápasu; to on krátce poté spáchal penaltový faul, když ve vápně nedovoleným způsobem zakročil proti Schipplockovi. Salihović následně z bílého puntíku zvýšil na 2:0. Ve 39. minutě pak už bylo prakticky rozhodnuto - tentokrát se faulu v zakázané zóně dopustil Nico Schulz, obětí byl Andreas Beck a úspěšným exekutorem opět bosenský playmaker. Hoffenheim za celou první půli nevstřelil gól ze hry, přesto však o pauze vedl už 3:0.

Hertha se po změně stran ukázala jako bojovný tým, který nerad skládá zbraně, a stejně jako tomu bylo na samém začátku, rychle převzala iniciativu. Hosté v této fázi prakticky vůbec nedrželi míč a soustředili se na bránění náskoku a na brejky. Přes veškerou optickou převahu však Luhukayově týmu chyběla větší agresivita ve finální fázi; pouze Ben-Hatira v 55. minutě po Schulzově pasu těsně minul.

Nizozemský stratég se proto rozhodl oživit hru vysláním Salomona Kaloua s Valentinem Stockerem; oba borci přišli na hřiště zhruba po hodině hry v jasné snaze hrát "vabank" a pokusit se s výsledkem ještě něco udělat. To samozřejmě mělo za následek otevření obrovských oken v obraně - a Hoffenheim toho s pomocí šikovných brejků využíval. Salihoviće o hattrick obral pouze gólman Thomas Kraft, proti Schipplockovi však byl už i on bezmocný; hostující forvard zvyšoval na 4:0 po Firminově pasu.

A tak zatímco Hertha se v improvizované, hyper-ofenzivní sestavě marně snažila docílit alespoň konsolidačního gólu, hosté udrželi pozornost až do konce a podařilo se jim ještě zvýšit na konečný pětibrankový rozdíl. Další brejk vedl Firmino a míč se dostal až do vápna k Rudymu, který zblízka pohodlně dorážel. Hoffenheim tak vůbec poprvé v bundesligové historii porazil svého soka o pět gólů.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele