25. kolo
14.03.2015 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Hertha BSC - Schalke 04 2:2

Hertha Berlín na olympijském stadionu dvakrát vedla, nakonec se ale musí spokojit pouze s bodem. Obě branky domácích padli po dorážkách do odkryté brány, když Timo Wellenreuther vyrazil balón pouze do míst, kde byli připraveni jeho protihráči. Za Königsblauen se prosadil mladíček Sané a v poslední minutě vyrovnal Joël Matip.

Schalke úvod nevyšel, nedařila se jim kombinace a navíc brzy inkasovali. V 21. minutě napřáhl z dvaceti metrů Švýcar Valentin Stocker, brankář Wellenreuther jeho skákavou střelu dokázal pouze vyrazit před sebe, kde stál připravený Anis Ben Hatira, který neměl problém poslat Herthu do vedení. Mladý gólman Königsblauen si tento zákrok rozhodně za rámeček nedá.

Hosté se v dalším průběhu poločasu snažili vyrovnat a dočkali se pět minut před koncem první půle. Klaas-Jan Huntelaar předvedl, že není jen klasický zakončovatel a brilantní patičkou vysunul Leroye Saného. Devatenáctiletý ofenzivní fotbalista dostal na levém křídle spoustu prostoru, čehož využil, pohrál si i s Kraftem a elegantním dloubáčkem přes padajícího brankáře srovnal skóre.

Na začátku druhého dějství mohli jít Berlíňané znovu do vedení. Střelu Salomona Kaloua však výborným zákrokem zlikvidoval Wellenreuther. Góly tak přinesla až závěrečná desetiminutovka. V 82. minutě napálil odražený míč z hranice šestnáctky znovu Stocker, Wellenreuther opět jeho projektil vyrazil pouze na kopačku střídajícího Haragučiho a ten zblízka rozvlnil síť.

Schalke mohlo vzápětí vyrovnat, Matipův pokus po rohovém ovšem fantasticky na poslední chvíli vytáhl Thomas Kraft. Kamerunský zadák se ale zanedlouho přece jen dokázal prosadit. Na vynikající centr Christiana Fuchse si naskočil právě Joël Matip a domácí gólman se tentokrát už natahoval marně.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
tlaci

0:2

Reagovat
bayern987

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele