23. kolo
28.02.2015 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - FC Augsburg 1:0

Fotbalisté berlínské Herthy zvládli velmi důležitý duel s Augsburgem a díky brance v samém závěru utkání si do tabulky připsali hodně cenné tři body. Domácí celek tak dokázal podruhé v roce 2015 zvítězit a opustil sestupové příčky, se čtyřiadvaceti body se nachází na čtrnáctém místě Bundelsigy. Naopak letošní překvapení z Augsburgu se zaseklo, počtvrté za sebou nedokázalo zvítězit a s pětatřiceti body se propadlo na šesté místo.

Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti a dlouho to vypadalo, že se oba výběry rozejdou smírně po bezbrankovém výsledku. Nicméně Herthu spasil dvě minuty před koncem Salomon Kalou, hosté se na odpověď již nezmohli. V úvodní dvacetiminutovce se oba výběry spíše otrkávaly a ani jeden se nedostal k žádnému ohrožení branky. První vzrušení diváci zaznamenali z ničeho nic přesně v polovině prvního poločasu.

Beerens krásně unikl po pravé straně a nádherným pasem našel hlavu Kaloua, který ve stoprocentní příležitosti mířil těsně vedle. Po necelé půl hodině se do první větší možnosti dostali také hosté. Po dlouhém nákopu Baby si balón velmi efektivně zpracoval Bobadilla a z otočky uklidil balón jen o kousek vedle tří tyčí. Až do konce prvního dějství se nic dalšího nepřihodilo a do kabin se šlo zaslouženě za nerozhodného stavu.

Ani po přestávce výrazná změna nenastala. Oba celky měly velké problémy s přechodem na útočnou polovinu, a když se na ní dostaly, tak jim nadějnou akci překazila nepřesná rozehrávka či špatný centr. S postupem času si oba výběry stále častěji hlídali okénka v obraně, nicméně Herthě se nakonec podařilo v 88. minutě skórovat po velmi dlouhém autu N'Djenga do pokutového území soupeře.

Po něm dokázal střídající Hegeler posunout míč před branku na Kaloua, který zblízka propálil bezmocného Hitze. Hosté ještě mohli vyrovnat ve čtvrté nastavené minutě. Caiuby pálil z voleje a jeho střela byla jemnou tečí nadzvednuta nad horní tyčku. Po následném rohovém kopu si do šestnáctky naběhl i gólman Hitz, který naposledy dokázal vyrovnat v posledních vteřinách zápasu s Leverkusenem, tentokráte se mu ale něco podobného už nepovedlo a Agsburg tak odjíždí domu s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele