15. kolo
13.12.2014 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - Borussia Dortmund 1:0

Ne, Borussia Dortmund prostě na podzim 2014 uspět nemůže. Svěřenci Jürgena Kloppa dnes prohráli na půdě trápící se Herthy těsně 0:1, a co více, potopil je jejich bývalý hráč, Julian Schieber..

Devátá prohra v ligové sezoně znamená opětovný pád do sestupového pásma, které naopak opustila Hertha. Hostům nepomohla ani psychická vzpruha z Ligy mistrů, kde vyhráli svoji skupinu a v osmifinálovém losu tak budou mezi nasazenými celky; prohra v hlavním městě znamená, že v Bundeslize mají na kontě stále pouze 14 bodů z 15 zápasů.

Byl to poměrně zvláštní pohled na dva tradiční, fanouškovsky silné kluby, jak si to na velkolepém Olympiastadionu rozdávají o holé přežití. Tomu odpovídal i herní obraz - na hřišti se hlavně bojovalo a šancí bylo pomálu. Do vůbec první se dostal po 26 minutách domácí Ronny, který dokázal poslat svůj přímý kop na bránu a těsně minul vingl Langerakovy brány.

Špatný den pro Borussii symbolicky "otevřelo" zranění Henrika Mchitarjana, jehož musel nahradit Jakub Blaszczykowski. Krátce nato už hosté prohrávali - Per Skjelbred našel šikovnou přihrávkou Schiebera, který se vyhnul bránícímu Matsi Hummelsovi, zesměšnil Sebastiana Kehla a zakončil přesně za záda bezmocného Langeraka. Byl to jeho už pátý gól v sezoně.

Za žlutočerné se na odpověď zmohl až tři minuty před přestávkou Gündogan, který sice mířil příliš vysoko, ale alespoň se mu podařilo skutečně vypálit na protějšího gólmana - do té doby hosté na hřišti prakticky neexistovali. Hertha si tři body určitě zasloužila, jak dokládá další šance Roye Beerense, která neskončila gólem pouze díky skvělému Langerakovu zásahu.

S blížícím se závěrem Dortmund přece jen trochu zabral a několikrát se ocitl blízko vyrovnání - poprvé v 70. minutě po Hummelsově hlavičce, která mířila do břevna (to byla vůbec první střela Borussie na branku). Kouč Jürgen Klopp se následně rozhodl hrát vabank a málem se mu to vyplatilo; Cira Immobileho nejprve vychytal Thomas Kraft, poté hlavičkoval zblízka mimo. Dotlačit míč do sítě se už nikomu nepovedlo, a Hertha si tak připisuje důležité tři body.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

že prej Tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz niečo napíš !

Reagovat
smazaný uživatel

už som napísal !

ale jako beru s nadhledem, fakt se tomu už spíš směju.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi se ale smál vyřnutí toho tipu, ne sobě. teď by jsi se měl smát sám sobě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

smutné, co BvB předvádí... jako ok, když se týmu nedaří a je na 6-7 pozici místo aby bojoval o titul, ale toto už je hnus

Reagovat
smazaný uživatel

mal by tam ist ten super trener guardiola

Reagovat
advokat

Americké príslovie: Keď niečo vyzera ako kačka, chodí ako kačka a správa sa ako kačka, je to kačka. Teda: Ak niečo hrá zlé ako slabé mužstvo, stále prehráva ako slabé mužstvo a je dolu v tabuľke ako slabé mužstvo, je to slabé mužstvo. BVB bolo hore, lebo tam boli top hráči, ako Gotze, Lewa, Kagawa, Humels, Kuba, Schmelzer, Pisczek. Prví traja odišli (Kagawa sa vrátil ako polovičný), ďalší štyria sa zranili a chýbali dlhú dobu a teraz sú len poloviční. Výsledok - mužstvo na boj o záchranu. Klop to nevidí ?

Reagovat
advokat

A ešte dodatok, lebo ide o moje mužstvo: Je len jeden liek: Priznať to a zmeniť spôsob hry. Slabší hráči nezvládnu rýchlu hru na jeden dotyk a je z toho kopa straty lôpt.Treba sa chovať ako mužstvo, ktoré hrá o záchranu - pevná obrana a protiútoky. Klop je legenda, ale toto sa mu vymklo a neviem, neviem, ako to s ním dopadne. To je futbal - ani sa nenazdáš a z idolu si nenávidený.

Reagovat
advokat

A ešte dodatok: Niekto povie, že predsa v LM im to išlo. Ano, je to tak, ale to svedčí o tom, že v bundeslige je vyššia úroveň, ako v skupinovej fáze LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele