19. kolo
04.02.2015 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 0:1

Hertha se začíná propadat do čím dál větších potíží. Dnes prohrála doma s Leverkusenem 0:1 po jediné brance Stefana Kiesslinga, a ačkoliv šlo o výsledek víceméně náhodný (utkání samotné rozhodně nepatřilo k těm zapamatovatelným a nikdo neměl vyloženě navrch), schopnost získávat body jako by Berlín pomalu opouštěla..

Rok 2015 začala Stará dáma prohrou v Brémách (0:2), a její kouč Jos Luhukay pro dnešek udělal v sestavě hned pět změn. Jedním z nováčků byl i Hajime Hosogai, jehož hlavička po Ndjengově rohu v osmé minutě orazítkovala tyč. Favorizovaný Leverkusen jako by nebyl ve své kůži; proti energeticky hrajícímu soupeři působili hosté poněkud ospalým dojmem. Dokonce i klíčový záložník Hakan Calhanoglu jako by podřimoval, jak bylo vidět na jeho (jindy bezchybných) standardkách.

S blížícím se koncem první půle nicméně začal Bayer získávat půdu pod nohama a také poprvé zaměstnal berlínského gólmana Krafta; osmělil se právě Calhanoglu. Poslední šanci poločasu měla nicméně opět Hertha, leč Julian Schieber nedokázal míč ideálně zpracovat a trefil pouze boční síť.

Jestliže první dějství zahájili hosté pomalým rozjezdem, v tom druhém naopak udeřili takřka okamžitě - levý bek Wendell potáhl míč po své lajně a vyslal do vápna výtečný centr na Kiesslinga, který dopravil míč do sítě. Nebyla to žádná fotbalová nádhera, reprezentační útočník se ve vzduchu srazil s Kraftem a v důsledku tak měl i dost štěstí, ale na to se historie neptá.

Povzbuzeni rychlou vedoucí brankou mohli hosté - konkrétně Kiessling - definitivně rozhodnout; úspěšný střelec se dostal do další velké šance, Kraft však nadvakrát odolal. A to byla také poslední zajímavá příležitost celého zápasu. Zklamaná Hertha už se na žádný větší tlak nezmohla, zatímco hostům stačilo v závěru pohodlně bránit. Celkově nepříliš zábavný zápas navíc domácí dohrávali v deseti, když byl po druhé žluté kartě v nastaveném čase vyloučen Sebastian Langkamp.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
johnn

1:4

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele