19. kolo
03.02.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05 1:1

Úterní zápas dvou konkurenčních týmů měl být velmi vyrovnaný a nakonec se oba výběry rozdělily po bodu po výsledku 1:1. Hannover byl v tomto utkání mírně lepším celkem a hlavně v úvodu zápasu svého soupeře přehrával ve všech směrech, už ve 26. minutě šel do vedení. Hosté z Mainzu se však postupem času stále více osmělovali a nakonec srovnali necelou čtvrthodinu před koncem.

Hannover je v tabulce na osmém místě se ziskem pětadvaceti bodů, Mainzu patří desátá příčka a dvaadvaceti body. Domácí se mohli dostat do vedení už ve 4. minutě, kdy se Joselu dostal do samostatného úniku, avšak v jasné pozici trefil jen nohu hostujícího strážce Kariuse. Stejný hráč dostal svůj tým do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, jenže kvůli ofsajdu nemohla být branka uznána.

Joselu rozvlnil síť podruhé po dvaceti minutách, jenže i tentokráte byl po kolmici za obranu nachytán v ofsajdu a gól tak znovu neplatil. Od tohoto momentu neuběhla ani minuta a gólmana Kariuse tentokráte překonal Jimmy Briand, jenže i v tomto případě vlál praporek asistenta rozhodčího nad hlavou a branka tak opět neplatila. Teprve ve 26. minutě byla branka Brianda regulérní.

Po rohovém kopu z levé strany vyrazil gólman Karius míč jen na hranici pokutového území a tam se do něj z voleje opřel právě Briand, který ho po zemi usměrnil k bližší tyči. Hosté poprvé zahrozili až po odehrané půlhodině, kdy po centru Maliho z pravé strany usměrnil míč ve skluzu o pár decimetrů vedle tyče de Blasis. Po změně stran zvýšil Mainz svou aktivitu a vyrovnat mohl v 54. minutě z přímého volného kopu z více jak pětadvaceti metrů.

K rozehrání standardní situace se postavil Geis, ale po jeho dělovce se pouze rozezvonila levá tyč Zielerovy svatyně. O pět minut později si Mali dokázal na hranici šestnáctky obhodit vyběhnutého gólmana Zielera, nicméně poté už balón mířící mimo tři tyče nedoběhl. Ihned na to mohl na druhé straně rozhodnout opět Briand, ten si ale po přihrávce Josela na fantastického Kariuse nepřišel. Mainz dokázal vyrovnat v 77. minutě a za svou aktivitu si gól zasloužil.

Po krásném pasu mezi dva obránce Hannoveru sice Brosinski trefil zblízka jen nohu Zielera, ovšem balón se odrazil k nabíhajícímu Elkinu Sotovi a ten ho z jedenácti metrů poslal doprostřed odkryté klece. Hosté mohli otočit vývoj tohoto duelu necelých deset minut před koncem, kdy po centru z pravé strany hlavičkoval de Blasis a Zieler odvrátil míč konečky prstů na rohový kop. V poslední šanci tohoto nesmírně zajímavého duelu se v 86. minutě ocitl domácí Sobiech. Ten strávil na hřišti jen dvě minuty a po pasu z pravé strany hlavičkoval velmi prudce, nicméně Karius famózně zkrotil balón ještě před brankovou čarou.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele