30. kolo
25.04.2015 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Hamburger SV - FC Augsburg 3:2

Nesmírně důležité vítězství zaznamenal Hamburk, který před vlastními fanoušky udolal Augsburg těsně 3:2, vyhrál poprvé od začátku února a výrazně oživil své šance na záchranu. HSV se gólově prosadilo po dlouhých sedmi zápasech..

Tato impotentní série byla vůbec nejhorší v celé historii klubu, dnes se však o její protržení postaral veterán Ivica Olić, načež Pierre-Michel Lasogga poslal přístavní tým do dvoubrankového náskoku. Hosté sice dokázali vyrovnat po trefách Raúla Bobadilly a Tobiase Wernera, poslední slovo však měl opět Lasogga, jehož vítězná trefa zvedla Hamburk z tabulkového dna. Augsburg si naopak zle zahrává s šancí na evropské poháry.

Pro staronového kouče Bruna Labbadiu byl dnešní duel obnovenou domácí premiérou, a vše nasvědčovalo tomu, že jeho touha uvést se před tribunami výhrou byla skutečně silná. Hamburk od začátku dominoval, zaskočil soupeře svojí aktivitou a v úvodních minutách zaznamenal hned několik pološancí; v 11. minutě pak už na tabuli svítilo skóre 1:0, když centr Heika Westermanna srazil Zoltán Stieber na dorážejícího Oliće.

Lasogga mohl následně zvyšovat po povedeném přímém kopu, gólman Marwin Hitz byl ale proti. Domácí střelec si tak musel počkat na další příležitost - Matthias Ostrzolek narýsoval pas na malé vápno, a tentokrát už hlavičkující Lasogga nenechal nic náhodě. Nutno dodat, že hostující obrana situaci totálně podcenila a nechala úspěšného střelce před Hitzem úplně samotného.

Ještě než však dozněly oslavy domácích fanoušků, byl Augsburg zpět ve hře - Bobadilla v pádu hlavou usměrnil do sítě Wernerův pas a zadělal tak na pořádné drama. To se psala teprve 25. minuta. Sebevědomí Hamburku bylo rázem to tam, naopak hosté se po vstřelené brance hodně osmělili a začali na nervózního soupeře nepříjemně tlačit.

Po změně stran se pak dočkali i vyrovnávajícího gólu - Werner se tentokrát ujal role zakončovatele, po Hojbjergově centru překonal Adlera podruhé a zúročil tak déletrvající tlak svého týmu. Kdyby v tuto chvíli Hamburk zpanikařil a nakonec skončil bez bodu, nejspíš by se mnoho lidí nedivilo. Místo toho se však stal pravý opak: Augsburg promeškal šanci soupeře zatlačit, stáhl se do defenzivy a nakonec za to zaplatil. Lasoggova nádherná rána z úhlu zapadla přesně pod Hitzovo břevno.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele