14. kolo
07.12.2014 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 2:1

Hamburk doma nad Mohučí zvítězil, protože hosté snížili až v samotném závěru. Díky tomu se svěřenci Josefa Zinnbauera posunuli nad sestupovou zónu. Rozdíl mezi těmito dvěma celky je teď pouze jednobodový.

Hamburští doufali ve třetí výhru v Imtech Areně v řadě. V minulých týdnech totiž odjely z přístavního města s nepořízenou týmy Werder Brémy a Leverkusen. Vzhledem k předchozím výsledkům ale stále není domácí bilance bývalého klubu Davida Rozehnala kdovíjaká. Na druhou stranu, na soupeřových hřištích nenajdete v Bundeslize celek, kterému by se v této sezoně dařilo ještě méně.

Za HSV nemohl pro zranění nastoupit Heiko Westermann, kterého tak jako v minulých zápasech nahradil Brazilec Cléber. A právě on poslal svůj tým po půlhodině hry do vedení. Po zmatku v pokutovém území prostřelil přibližně od penaltového puntíku Lorika Kariuse, který si sice na balon sáhl, ale ten měl patřičnou razanci - 1:0.

S další šancí přišel Lewis Holtby, ale neuspěl. Stejně tak Nicolai Müller, který sice brankáře hostí překonal, avšak Daniel Brosinski za něj zaskočil. Taky Cléber byl dále při chuti. Neváhal tedy vyzkoušet štěstí z úctyhodné vzdálenosti. Sice minul, ale svým pokusem v podstatě ukázal, jak moc chtěl Hamburk vyhrát.

Vsítit branku se znovu pokusil Müller nicméně ani v jednom případě nemířil úplně nejpřesněji - poprvé netrefil branku a podruhé vystřelil přímo na Kariuse. Deset minut po začátku druhé půle však domácí zdvojnásobili své vedení. Nikolče Noveski zahrál v pokutovém území a Rafael van der Vaart nařízenou "desítku" proměnil - 2:0.

Hamburkští mohli přidat ještě další góly, jenže žádné z jejich střel se už neujali. Naopak udeřilo na druhé straně. V 89. minutě zahrávali hosté rohový kop, které se po odrazu dostal až k Shinjimu Okazakimu, který hlavou o spodní stranu břevna snížil na 2:1. Byla to už jeho osmá přesná trefa v sezoně, díky čemuž se v tabulce střelců dělí o první pozici s Alexandrem Meierem a Maximem Choupo-Motingem.

Fotbalisté Mohuče mohli ještě vyrovnat. Nicméně střídající Yunus Malli mířil z velké dálky jen těsně nad branku Jaroslava Drobného a další Okazakiho hlavička v nastaveném čase mířila jen centimetry vedle tyče. HSV tedy mohlo oslavit čtvrtou výhru v sezoně a může se těšit na zápas ve freiburském Mage Solar Stadionu.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
bayern987

Tak tady fakt nevím..... 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele