6. kolo
28.09.2014 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - Hertha BSC 1:0

Fotbalisté Augsburgu zvládli další domácí duel a tentokráte po velkém boji porazili berlínskou Herthu nejtěsnějším poměrem po výsledku 1:0. Nedělní duel nebyl nijak bohatý na vyložené příležitosti a o osudu rozhodl pokutový kop po necelé půl hodině hry. Augsburg se díky vítězství posunul s devíti body na deváté místo, Hertha nenavázala na minulou výhru s Wolfsburgem a s pěti body je čtrnáctá.

V úvodní polovině prvního poločasu se nic zajímavého nepřihodilo a oba výběry se spíše soustředily na pevnou defenzívu. Nicméně hned první vážnější moment rozhodl o vítězství domácího celku. Ve 26. minutě po kolmici do pokutového území převzal balón Bobadilla a snažil se obejít gólmana Krafta. Ten ho v pokutovém území jasně podrazil a mohl být rád, že od rozhodčího uviděl jen žlutou kartu.

K penaltovému puntíku se postavil Paul Verhaegh a střelou k levé tyči s přehledem skóroval, brankář Kraft skočil na druhou stranu. V dalších minutách se domácí stále tlačili na polovinu soupeře, teprve v závěrečné pětiminutovce u míče byla také Hertha, k žádnému ohrožení branky však nedošlo. Po změně stran měla převahu Hertha a stále se snažila dostávat před brankáře Hitze. Toho ohrozila po pěti minutách hry, brankář Augsburgu ale odvrátil na rohový kop.

Po dvaceti minutách hry vypálil velmi tvrdě domácí Đurđić, jeho tvrdou ránu však gólman Kraft dokázal zlikvidovat. V dalších minutách hosté hrozili z přímých a rohových kopů, defenzíva Augsburgu však pracovala naprosto skvěle. Zhruba čtvrthodiny před koncem se dostal přímý kop Herthy až brankáři Hitzovi, ten ovšem balón lapil ze vzduchu. V závěrečné desetiminutovce hosté ještě více přitlačili na pilu.

Nejprve byl v dobré pozici na poslední chvíli zablokován Schieber a poté nebezpečně hlavičkoval Stocker, nicméně Hitz byl i tentokráte připraven. V samém závěru se do pokutového území domácích odhodlal i gólman Kraft a v páté nastavené minutě byl zablokován také Ronny, skóre utkání se tak již neměnilo. Hertha v příštím kole přivítá konkurenční Stuttgart, Augsburg zavítá na půdu Vlků z Wolfsburgu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele