2. kolo
29.08.2014 20:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Dortmund udržel náskok a veze si z Augsburgu tři body

Náprava za úvodní porážku s Leverkusenem se Borussen vydařila, i když se vítězství na půdě Augsburgu nerodilo bez porodních bolestí. BVB vedlo již o tři branky a nakonec o kýžené tři body ještě málem přišlo...

Domácí ekipa hned od první minuty chtěla diktovat tempo hry, ovšem k ohrožení dortmundské svatyně se takřka nedostávala. Naproti tomu Schwarzgelb klidně nechali soupeře "na míči" a zaměřili se na pevnou obranu a rychlé kontry. Po jednom takovém si Reus před šestnáctkou narazil s Großkreutzem a následně tváří v tvář proti Hitzovi nezaváhal - 0:1.

Zanedlouho to bylo již o dvě branky. Reus se tentokráte obsadil do role nahrávače a od rohového praporku posadil mičudu na hlavu Sokratise, jehož neuhlídal Klavan a rázem to bylo 0:2. Ani to nemuselo být z hostujícího pohledu všechno, ale Hitz dvakrát svůj tým podržel. Korigovat mohl ještě do přestávky Đurđić, ovšem tomu se nepodařilo trefit vymezený prostor.

A ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran. Zvýšit náskok mohli Großkreutz a Durm, ani jeden z nich však úspěch neslavil. Bavorští Švábi odpověděli střelami z dálky, konkrétně to zkoušeli Feulner a po něm Halil Altintop. Augsburg však začínal zvyšovat tempo.

Jako další to zkoušeli Callsen-Bracker a střídající Bobadilla, to se však FCA ještě radovat nemohlo. Nedáš - dostaneš. Bobadilla nejprve ze standardky branku nenašel, aby z protiútoku Reus oslovil Mchitarjana, jehož nabídku uklidil mezi tři tyče čerstvý Ramos - 0:3. Zdálo se být rozhodnuto. Opak byl ale pravdou. Baba poslal centr do ohně, kde na něho sice nedosáhl Matavž, ale další střídající hráč Bobadilla se nemýlil - 1:3. A uběhlo sotva pár minut, když Baba další svoji nabídkou oslovil pro změnu Matavže a slovinský kanonýr hlavou upravil na 2:3. Nic dalšího už se však neudálo.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele