15. kolo
13.12.2014 15:30 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - Bayern Mnichov 0:4

Bavorské derby nakonec skončilo jasným způsobem - Bayern potvrdil svoji dominanci. Při výhře v Augsburgu (4:0) se blýskl zejména dvougólový Arjen Robben, prosadili se však i Mehdi Benatia a Robert Lewandowski.

V první půli ještě domácí celek, který vstupoval do zápasu coby třetí tým tabulky, dokázal s favoritem držet krok; po obrátce však Guardiolova ekipa přepnula na vyšší tempo a výsledkem je debakl, který posílil pozici Bayernu na čele. V úvodu vypadalo utkání poměrně vyrovnaně, svěřenci Markuse Weinzierla hráli sebevědomě a opravdu připomínali tým, který útočí na příčky zajišťující Ligu mistrů. Připsali si také první šanci, konkrétně šlo o hlavičku Tobiase Wernera, která však mířila přímo na gólmana Manuela Neuera.

V mnichovském dresu byl nejaktivnější Arjen Robben, který se pokoušel prosadit hned dvakrát za sebou - ani jedna z jeho střel se však mezi Manningerovy tyče nevešla. Neuspěl ani Franck Ribéry se svojí střelou zdálky. Na druhé straně se domácí po 25 minutách dostali do slibné situace 3 na 2, Werner s Halilem Altintopem si však ideálně neporozuměli. Vůbec největší příležitost první půle měl opět Robben, jehož ránu z úhlu chytil Manninger.

Rakouský veterán mezi tyčemi byl opět povolán do akce krátce po změně stran, kdy se musel vypořádat s nebezpečnou hlavičkou Xabiho Alonsa; krátce poté zahodil další velkou šanci Ribéry. V tento okamžik už Bayern na hřišti jasně dominoval a brzy se dočkal zasloužené gólové odměny - Ribéry rozehrál přímý kop, ve vápně si na centr naskočil Benatia a hlavou propálil Manningera poprvé.

O pouhé dvě minuty později už to bylo o dvě branky - Robbenova skvělá rána z 20 metrů ke vzdálenější tyči nedala Manningerovi žádnou šanci. Ve zbytku utkání už šlo pouze o to, jestli se hostům podaří vedení ještě navýšit, případně o kolik gólů. Na 3:0 zvyšoval Lewandowski, střílející z podobné pozice jako Robben, a finální úder zasadil Augsburgu sám nizozemský fantom přízemní ránou k pravé tyči.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
patriksimon

0-3

Reagovat
bayern987

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN zvítězí a neinkasuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Měli bychom kopit Odegaarda !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburáci do druhý ligy!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele