25. kolo
14.03.2015 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05 0:2

Augsburg doma proti Mainzu hrál jako favorit, jenže co naplat, ve fotbale zkrátka rozhodují góly - a ty hosté vstřelili hned dva, zatímco domácí vyšli naprázdno. Mainz tak dostal vítanou injekci v boji o záchranu, naopak Augsburg zaváhal v tuhé bitvě o evropské poháry..

Svěřenci Markuse Weinzierla sice na hřišti dominovali, nakonec se ale museli sklonit před smrtící efektivitou mohučských asijských opor, konkrétně Shinjiho Okazakiho a Koo Ja-cheola, kteří se postarali o obě branky. Po nečekané prohře tak mají Bavoři na šesté příčce už pouze dvoubodový náskok před dotírajícím Hoffenheimem, který dnes proti Hamburku vyhrál jasně 3:0.

Weinzierl před zápasem mluvil o tom, že cíl pro tuto sezonu už je splněn - Augsburgu se prý minulý týden povedlo definitivně zachránit. Cokoliv dalšího už by byla jen vítaná nadstavba, vzhledem k letošní skvělé formě je však kvalifikace do pohárové Evropy reálným cílem. A domácí dávali od samého začátku najevo, že s ničím jiným než s výhrou nepočítají; soupeře zatlačili do defenzivy, zejména díky skvělému Tobiasi Wernerovi, a Daniel Baier hned v úvodu prověřil gólmana Kariuse dalekonosnou střelou.

Mainz zůstával podle očekávání na vlastní polovině a čekal na protiútoky; šlo o předvídatelný průběh zápasu, nicméně nutno dodat, že zatímco domácí optická převaha k jasným gólovkám nevedla, hosté několikrát v první půli ukázali brejkový potenciál. Ve 32. minutě jim pak tato taktika přinesla vedení - po Baierově hloupé ztrátě narýsoval de Blasis pas na Okazakiho, který uklidil míč k zadní tyči branky Marwina Hitze.

Baier mohl prakticky okamžitě napravit své zaváhání, z dobré pozice ale minul; o něco blíže vyrovnání byl Halil Altintop, ani on se ale se svojí střelou z pětadvaceti metrů mezi tři tyče nevešel. Vůbec největší šanci první půle pak zahodil Raúl Bobadilla, jemuž stačilo překonat samotného brankáře; Karius ale odolal.

Právě Bobadilla také zaznamenal první gólovku po změně stran, ale Augsburgu jako by nebylo přáno vstřelit kýžený gól; nepovedlo se to ani Shawnu Parkerovi, proti jehož střele vytáhl Karius vynikající zákrok. To už se utkání rychle blížilo ke konci a domácím zbývalo čím dál méně času. Místo vyrovnání však nakonec inkasovali ještě podruhé - minutu před koncem řádné hrací doby se do míče opřel Koo a uklidil jej přímo pod Hitzův vingl.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele