31. kolo
02.05.2015 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Augsburg - 1. FC Köln 0:0

Augsburg opět nepřesvědčil, místo v elitní šestce si však prozatím dokázal udržet - stačila mu k tomu domácí bezbranková remíza s Kolínem. Diváci příliš šancí neviděli, ani jeden z týmů nebyl příliš odhodlán riskovat, a konečný výsledek se tak dá považovat za zasloužený.

Svěřenci Markuse Weinzierla už mají pouze jednobodový náskok na sedmé Brémy, takže se v závěru sezony dá očekávat napínavý boj o pohárové pozice. Jeho protějšek Peter Stöger zase před výkopem vyhlašoval, že letošním cílem je záchrana, a tu kolínští stále ještě nemají matematicky jistou - na barážovou šestnáctou pozici drží šestibodový náskok.

Bavoři vstupovali do zápasu v nevalné formě - z jedenácti zápasů totiž získali pouze dvě vítězství, a kdyby dnes nezískali ani bod, poskytli by Kolínu možnost ještě je do konce sezony v tabulce přeskočit. Weinzierl proto na tiskové konferenci apeloval na fanoušky, aby vytvořili v ochozech Augsburg Areny patřičnou atmosféru, a jeho výzvy byly vyslyšeny; domácí tribuny byly dnes plné a hnaly své favority k vítězství.

S hlasitou podporou v zádech začali domácí hodně energicky, Stöger však držel své šiky v pozorném obranném bloku a ten zdánlivě bez problémů odrážel augsburgské ofenzivní pokusy. Výsledkem byl vyrovnaný, spíše nudný zápas, v němž nikdo nedokázal držet míč po delší dobu a ani jeden z brankářů nemusel zasahovat příliš často.

Jako první se zapotil hostující Timo Horn, který vyrážel přímý kop Raúla Bobadilly; pokus Markuse Feulnera následně vyrazil z brankové čáry Domenic Maroh, což se později ukázalo jako vůbec největší šance prvního poločasu.

Ne že by situace po změně stran byla lepší; riziko ztráty bodů se zkrátka zdálo až příliš velké, takže entuziastické publikum muselo tuto přehlídku opatrnosti přetrpět celých 90 minut až do finálního hvizdu. Pravda, domácí se sice dostali do několika (polo)šancí, Korejec Jeong-Ho Hong však opakovaně narazil na spolehlivého Horna... a potom, bez fanfár a většího vzrušení, odešlo všech dvaadvacet borců do šaten s nic neřešícím bodem na kontě.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com, espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele